Επικαιρότητα

Σοκ στον Βόλο : Μητέρα εγκατέλειψε τον ανάπηρο γιο της παίρνοντάς του και το επίδομα

Τη δική του τραγωδία ζει τον τελευταίο έναν μήνα 36χρονος με αναπηρία, ο οποίος καλείται να τα βγάλει πέρα μόνος του, χωρίς βοήθεια και χρήματα. Η μητέρα του, ο μοναδικός άνθρωπος που έχει στον κόσμο, φέρεται να τον εγκατέλειψε και μαζί της πήρε και τα ελάχιστα χρήματα από το επίδομα αναπηρίας, που δικαιούται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του taxydromos.gr η μητέρα του 36χρονου λείπει τις τελευταίες 20 – 25 ημέρες από το σπίτι χωρίς να έχει δώσει σημεία ζωής. Ο άτυχος νέος, που είναι ανάπηρος, δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, ενώ δεν έχει χρήματα, καθώς αυτά που δικαιούται από το επίδομα που λαμβάνει φαίνεται να τα έχει εισπράξει η μητέρα του ως «συμπαραστάτης».

Το δράμα του 36χρονου, ο οποίος συμμετείχε σε εκδηλώσεις δομών ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, αποκάλυψαν εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι», όταν στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της υπηρεσίας πέρασαν από το σπίτι του για να δουν πώς είναι και αν χρειάζεται κάποια βοήθεια.

Η απουσία της μητέρας ήταν εμφανής και όταν τον ρώτησαν πού είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει στον κόσμο, εκείνος φέρεται να απάντησε ότι έχει φύγει.

Η ομολογία του 36χρονου σήμανε συναγερμό στις κοινωνικές υπηρεσίες. Αμεσα ενημερώθηκαν Αστυνομία και Εισαγγελία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Αστυνομία διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό της μητέρας του 36χρονου, η οποία δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Παράλληλα με τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της μητέρας, έχουν κινηθεί μέσω Εισαγγελίας διαδικασίες για την αλλαγή «συμπαραστάτη» του 36χρονου, προκειμένου να μπορεί να εισπράττει το επίδομα που δικαιούται και να καλύπτει τα έξοδά του, αλλά και τα αντίστοιχα συντήρησης του σπιτιού, στο οποίο διαμένει.

Μέχρι όμως να εντοπιστεί η μητέρα και να βρεθεί λύση στο δράμα του άτυχου νέου, η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ άνοιξε την «αγκαλιά» της για τη φροντίδα του. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη, «ο 36χρονος δεν έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέρχεται χωρίς συμπαράσταση στη φροντίδα του εαυτού του, στη σίτισή του, στην αποπληρωμή των λογαριασμών του».

«Από την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε ο 36χρονος να έχει πρόσωπα αναφοράς κοντά του, στα οποία μπορεί να απευθύνεται για τις ανάγκες του, να σιτίζεται με επάρκεια και να διευθετούνται όλες οι εκκρεμότητες και να αποπληρώνονται οι λογαριασμοί, προκειμένου το σπίτι στο οποίο διαμένει να συνεχίσει να ηλεκτροδοτείται, να θερμαίνεται και να υδροδοτείται», αναφέρει η κ. Χάλαρη η οποία τονίζει ότι στόχος είναι η ανεξάρτητη διαβίωσή του προκειμένου να μη βρεθεί σε ιδρυματικό περιβάλλον. «Για να καταστεί όμως εφικτό απαιτείται η αμέριστη συμπαράσταση των κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά και των συνανθρώπων του περιβάλλοντός του, προκειμένου η υποστήριξη που λαμβάνει να βασίζεται στις δικές του επιθυμίες, τις ανάγκες και τις επιλογές του τρόπου ζωής του. Ως ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ υποστηρίζουμε, από τις δομές, τα άτομα με αναπηρία ώστε να μην πρέπει να προσαρμόσουν τη ζωή τους σε ό,τι είναι διαθέσιμο από τις υπηρεσίες υποστήριξης, αλλά αντίθετα να είναι οι υπηρεσίες μας ευέλικτες να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κάθε ατόμου», υπογραμμίζει η κ. Χάλαρη.

Πηγή
www.lamiafm1.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button