Επικαιρότητα

Σοκαριστική υπόθεση στην Κρήτη, με θύμα μητέρα 4 παιδιών: Την χτυπούσε ακόμη και στην εγκυμοσύνη της

Κράτησε το στόμα της ερμητικά κλειστό υπομένοντας βασανιστήρια που δεν τα χωρά ανθρώπινος νους για οκτώ ολόκληρα χρόνια, μέχρι που στο τέλος δεν άντεξε το μαρτύριο που ζούσε δίπλα στον άνδρα της, με τον οποίο μάλιστα είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Ο λόγος για μια νεαρή γυναίκα από περιοχή της δυτικής Κρήτης που όταν έλυσε την σιωπή της, έφερε τις αστυνομικές αρχές των Χανίων αντιμέτωπες με μια απίστευτη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Ο φερόμενος ως δράστης, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη και χθες επρόκειτο να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη. Ωστόσο το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης μέχρι να διεξαχθεί ψυχιατρική εξέταση, ενώ του επέβαλε να μην πλησιάζει το θύμα από απόσταση μικρότερη των τριάντα μέτρων.

Όσα αποκάλυψε η νεαρή γυναίκα στις ανακριτικές και αστυνομικές αρχές, με την προτροπή των γονιών της, προκαλούν σοκ και εύλογα ερωτήματα. Ξυλοδαρμοί που την οδηγούσαν στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου, σεξουαλικές κακοποιήσεις, ψυχολογική βία, συνθέτουν το πάζλ μιας υπόθεσης που άρχισε να ξεδιπλώνεται μόλις στα μέσα της εβδομάδας όταν πια η γυναίκα πείστηκε να μιλήσει -ενώ υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία, τόσο ιατρικά όσο και μαρτυρίες- για τα όσα βίωνε πλάι στον άνθρωπο που πριν από περίπου μια δεκαετία ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε. Οι γονείς της ήταν εκείνοι, που αφού ενημερώθηκαν για ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος της, πέρασαν το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Χανίων και λίγο αργότερα το θύμα πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η νεαρή γυναίκα, εμφάνισε για πρώτη φορά βίαιη συμπεριφορά απέναντι της το 2012, όταν επρόκειτο να βαπτίσουν το πρώτο τους παιδί. Η συνέχεια θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο ταινίας τρόμου. Ο δράστης, για αφορμές ασήμαντες, την ξυλοκοπούσε ακόμη και με μαγκούρα, της χτυπούσε το κεφάλι στον τοίχο, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που μετά από βίαιη συμπεριφορά την εξανάγκαζε να συνευρεθεί μαζί του ερωτικά. Μάλιστα, δεν δίσταζε να ξεσπά πάνω της τα κτηνώδη ένστικτα του ακόμη και στις περιόδους που η νεαρή γυναίκα κυοφορούσε τα τρία από τα τέσσερα παιδιά τους!

Το θύμα περιέγραψε απίστευτες καταστάσεις στις αρχές, αναφέροντας συγκεκριμένες ημερομηνίες, ενώ ανάμεσα στα πολλά σοκαριστικά, βρήκε τη δύναμη να μοιραστεί την εφιαλτική νύχτα που έζησε διανύοντας τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, όταν ο δράστης την έκλεισε έξω από το σπίτι εν μέσω βαρυχειμωνιάς, ενώ όταν του ζήτησε ένα μπουφάν για να μην κρυώνει, της είπε να σκεπαστεί με το κάλυμμα του αυτοκινήτου!

Πριν από λίγα χρόνια το θύμα εξομολογήθηκε στους γονείς της τον εφιάλτη που ζούσε, ενώ όταν αποφάσισε να μιλήσει και στα πεθερικά της, εκείνα την προέτρεψαν να κρατήσει το στόμα της κλειστό, φοβούμενοι πως θα χαλάσει το κοινωνικό τους προφίλ. Έκτοτε, άρχισε να απευθύνεται σε γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας της, η βοήθεια των ειδικών και η αγάπη της για τα τέσσερα παιδιά της, ήταν αυτά που την κράτησαν όρθια.

Η νεαρή γυναίκα μαζί με τα παιδιά της, βρίσκεται πλέον ασφαλής στο οικογενειακό της περιβάλλον κοντά στους γονείς της, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα η δικηγόρος της αναμένεται να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος του δράστη. Ο ίδιος είναι άτομο υπεράνω υποψίας στην τοπική κοινωνία όπου κατοικούσε το ζευγάρι και είχε το προφίλ ενός ευυπόληπτου οικογενειάρχη!

Πηγή
https://alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button