Επικαιρότητα

Σοβαρό επεισόδιό στο Παίδων με τη παράτυπη φιλοξενία 60 παιδιών μετά από εισαγγελική εντολή

Παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες καταγγέλλεται από τα σωματεία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία το μείζον πρόβλημα με την παράτυπη “προσωρινή” φιλοξενία παιδιών, των οποίων οι επιμέλεια έχει αφαιρεθεί από τους γονείς τους με εισαγγελική εντολή, τόσο η προηγούμενη όσο και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν έχουν πράξει το παραμικρό.

Σύμφωνα με νέα καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) νέο σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, όταν ένα από τα 60 παιδιά που φιλοξενούνται “προσωρινά” στα Παίδων με εισαγγελική εντολή επειδή δεν υπάρχει κατάλληλη προνοιακή δομή, επιτέθηκε σε εργαζόμενους και άλλα νοσηλευόμενα παιδιά.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει:

“Σήμερα βρίσκονται 60 παιδιά εγκαταλελειμμένα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή. Στο Παίδων Αγίας Σοφίας είναι 27, όλο και περισσότερα. Η κατάσταση πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτη από επεισόδια που δημιουργούν τα παιδιά χωρίς φυσικά να φταίνε. Πως είναι δυνατόν να ζουν σε ένα Νοσοκομείο χωρίς να έχουν προβλήματα υγείας μόνο και μόνο γιατί εγκαταλείφθηκαν; Στις 9/9/2019 παρά λίγο να θρηνήσουμε θύματα από την επιθετικότητα ενός παιδιού. Κυνηγούσε με σπάτουλα από το καρότσι της καθαριότητας το Νοσηλευτικό και Ιατρικό Προσωπικό. Έσπασε πόρτες, ξήλωσε κουρτίνες, έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του. Παρά λίγο να πνίξει τη θεία του με τα χέρια στο λαιμό. Την έσωσε μια Νοσηλεύτρια”.

ΠΟΕΔΗΝ: “Θα θρηνήσουμε θύματα”

Η λειτουργία των παιδιατρικών Νοσοκομείων, που φιλοξενούν με εισαγγελική εντολή αυτά τα εγκαταλελειμμένα παιδιά, είναι πλήρως προβληματική. Οι χώροι είναι εντελώς ακατάλληλοι για τα ίδια τα παιδιά, για τα οποία θα έπρεπε να βρεθούν ειδικοί χώροι φιλοξενίας από το Υπουργείο Εργασίας. “Μετά την ανάδειξη του ζητήματος από την ΠΟΕΔΗΝ μειώθηκαν τα εγκαταλελειμμένα παιδιά. Τώρα όμως, πάλι αυξάνονται καθημερινά”, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει:

Διαβάστε:  Νοσοκομείο Παίδων: Να βρεθεί άμεσα λύση για τον εγκαταλελειμμένο 11χρονο με βαρύ αυτισμό και τάσεις αυτοτραυματισμού

“Γιατί δεν αξιοποιείται η Μονάδα της Βούλας για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά των Παιδιατρικών Νοσοκομείων με την πρόσληψη του κατάλληλου Προσωπικού; Εάν δεν δοθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά θα οργανώσουμε κινητοποιήσεις πριν θρηνήσουμε θύματα”, τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Δείτε τη σχετική επιστολή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, με την οποία καταγγέλλεται το περιστατικό:

Πηγή
www.iatropedia.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button