Άρθρογραφία

Σιγά μη πάω το παιδί μου στον αναπτυξιολόγο να μου το βγάλει προβληματικό! | Παιδίατρος εξηγεί πόσο λάθος είναι αυτή η άποψη

Η παιδίατρος αναπτυξιολόγος κυρία Ελένη Καραντάνα, έγραψε την παρακάτω ανάρτηση δημόσια στο προφίλ της και έγινε viral καθώς αντικατοπτρίζει μια θλιβερή αλήθεια. Δείτε τί έγραψε!


“Σιγά μη πάω το παιδί μου στον αναπτυξιολόγο…να μου το βγαλει προβληματικό….ελαττωματικό..κουτό..αφου είναι αγόρι..είναι τεμπέλης…είναι κακομαθημένη…έχει αποψη..έχει γίνει μόδα όλα κάτι ναχουν ..άσε που όλοι λένε είναι μικρό ακόμα…άσε να κλείσει τα 3..η και τα 4″….

Αγαπητοί γονείς και συγγενείς αυτών…κανείς δε θέλει ν αδικήσει το παιδάκι σας.

Οι αναπτυξιακοί παιδίατροι ασχολούμαστε με τις αποκλίσεις και της ιδιαιτερότητες της ανάπτυξης …λατρεύουμε την πρώιμη ανίχνευση και την πρώιμη παρέμβαση γιατί γνωρίζουμε ποσο βοηθητικές είναι για την εξέλιξη των παιδιών..Δεν περιμένουμε το παιδί που δεν εξελίσσει λόγο να κλείσει τα 3 έτη…δεν περιμένουμε ένα παιδί που δεν επικοινωνεί σωστά να μεγαλώσει και να ωριμάσει.. όπως δεν περιμένουμε το παιδί που δεν στέκεται λεπτό και δεν ολοκληρώνει δραστηριότητα να μπει στο προνήπιο, μήπως και στρώσει.Οι δυσκολίες δεν είναι μόδα …και δεν τις βγαζουμε από το μυαλό μας.

Η αναπτυξιακή παιδιατρική..αφορά όλη την κοινότητα κάθε παιδί δικαιούται έλεγχο έστω και προληπτικά στα 2 και στα 5 έτη .
Ποσο μάλλον όταν υπάρχουν αποκλίσεις από αυτό που λέμε τυπική ανάπτυξη.
ΠΡΏΙΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ…..
Με σεβασμό
Ελένη Καραντανά
Αναπτυξιακός Παιδίατρος

Πηγή
https://singleparent.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button