Επικαιρότητα

Σε απόγνωση οι γονείς παιδιών με αυτισμό, ζητούν άρση της αναστολής λειτουργίας του αναπτυξιακού Ιατρείου ευθύνης κας Καραντανά στο “Παίδων”

Ρεπορτάζ: ΑμεΑ Care

Οι γονείς των μικρών ασθενών της ιατρού κα ΚΑΡΑΝΤΑΝΑ ΕΛΕΝΗΣ, Αναπτυξιακού Παιδιάτρου Επιστημονικά Υπεύθυνη Τμήματος Δημόσιας Υγείας, Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», διαμαρτύρονται για τον λόγο από τις 31/1/2019 το Αναπτυξιακό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριάκου, έχει τεθεί σε αναστολή, αφήνοντας εκατοντάδες οικογένειες εν μεσώ αλλαγών του ΕΟΠΠΥ και υποβάθμιση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ, μετέωρους.

Το κυριότερο είναι ότι αφήνουν την αγαπημένη ιατρό μακριά απ τους μικρούς της ασθενείς που τόσο την αγαπούν και τους αγάπα και έχει σταθεί ανιδιοτελώς δίπλα τους αλλά και στις οικογένειες τους.

Οι γονείς ζητούν να επαναλειτουργήσει το αναπτυξιακό ιατρείο και την αποκατάσταση της κ. Καραντανά στη θέση της.

Όπως μας ανέφερε η κα Πιζάνια Ελένη: η κ.Καραντανά αντίθετα με πολλούς συναδέλφους της δεν ιδιωτεύει που σημαίνει ότι εμάς τους εξαθλιωμένους γονείς οικονομικά και ψυχολογικά μας στήριζε με αυτοθυσία.

Η ομάδα που έχουν δημιουργήσει στo facebook λέγετε “Ομάδα γονέων που στηρίζουν την Ιατρό Ε. Καραντανα” και μπορείτε να ενημερώνεστε αλλά και να συμμετέχετε στον αγώνα που κάνουν οι γονείς.

Στις 19/022019 στάλθηκε η παρακάτω επιστολή προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” χωρίς να λάβουν όμως καμιά επίσημη απάντηση

Προς:
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
ΥΠΟΨΗ: κ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΑΦΟΡΑ: «ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΟΥ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΡΑΝΤΑΝΑ, ΕΝΟΨΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΧΑΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΟΜΑΛΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

Αξιότιμε κε Διοικητά,
Οι παρακάτω αναφερόμενοι γονείς παιδιών με αυτισμό και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, έχοντας μέχρι πρότινος μια άριστη αποδοχή & εξυπηρέτηση από το υπαγόμενο σε εσάς αναπτυξιακό ιατρείο του τμήματος δημοσιάς υγείας, του οποίου προϊσταμένη είναι η Αναπτυξιολόγος, κα Ελένη Καραντανά, βρισκόμαστε, ξαφνικά, εδώ και λίγες μέρες, ενώπιον μιας χαοτικής κατάστασης & απόγνωσης, καθώς, επικοινωνώντας με τον τηλεφωνικό αριθμό 1535 είτε με το τηλ του αναπτυξιακού ιατρείου για να δρομολογήσουμε ραντεβού επίσκεψης στην κα Καραντανά, μας ανακοινώθηκε ότι η λειτουργία του τμήματος ανεστάλη επ’ αόριστον, μέχρι νεωτέρας και μας παραπέμπουν στον ιατροπαιδαγωγικό του 5ου τομέα και στο τμήμα της κ Θωμαίδου.

Η ως άνω κατάσταση είναι για όλους και όλες μας άκρως απογοητευτική, αφού αφηνόμαστε εκατοντάδες γονείς έκθετοι, χωρίς έγκαιρο ραντεβού, σε μια περίοδο μετάβασης σε νέο σύστημα θεραπειών & διεκπεραίωσης των αποζημιώσεών μας για τις εν λόγω θεραπείες.

Το κυριότερο είναι ότι, μένουμε χωρίς ραντεβού με την ιατρό που παρακολουθεί επί χρόνια τα παιδιά μας, έχει σφαιρική εικόνα των προβλημάτων τους και μπορεί να δώσει συγκεκριμένες, εύστοχες (όπως συχνά έχουμε διαπιστώσει εκ των υστέρων) γνωματεύσεις, καθοδηγώντας τα σε σωστή θεραπευτική οδό, όπως κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Επιπλέον, είναι για όλους μας επιτακτικά αναγκαία & απαραίτητη η πρόσβαση στην προσφιλή αναπτυξιολόγο μας, καθότι, με τις καινούριες αλλαγές στον Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέραμε άνω, χρειαζόμαστε τις κατά γενική ομολογία άρτιες (βάσει του ορθά τηρούμενου ιστορικού) χειρόγραφες διαγνώσεις, που εδώ και καιρό, καταρτίζει για τα παιδιά μας η κα Καραντανά, προκειμένου αυτές κατόπιν της αρμόδιας κατάθεσης να μετατραπούν σε ηλεκτρονικές, όπως έχει υποδειχθεί με υπηρεσιακές οδηγίες του ΕΟΠΥΥ.

Είναι ευνόητο ότι, χωρίς αυτή την κάλυψη, οδηγούμαστε σε ένα πρόσθετο αδιέξοδο, που θα προκύψει με τις καθυστερήσεις και τις όποιες (ο μη γένοιτο) επιπλοκές στις αναμενόμενες αποζημιώσεις για τις συνταγογραφούμενες θεραπείες.

Σας παρακαλούμε, ως εκ τούτου, για τις αμεσότερες δυνατές ενέργειές σας προς άρση της αναστολής
λειτουργίας του ιατρείου της κας Καραντανά, καθώς, πέραν του ψυχικού φόρτου που προκαλεί η αναστάτωση λόγω παύσης της ομαλής παρακολούθησης των παιδιών μας από την ως άνω άξια επιστήμονα, είμαστε μια κοινωνική ομάδα άκρως εξαντλημένη οικονομικά, που αναμένει από τους κρατικού οργανισμούς κατανόηση και παροχή λύσεων μάλλον, παρά σώρευση περισσοτέρων προβλημάτων στα ήδη υπάρχοντα, εντός των οικογενειών μας.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button