Επικαιρότητα

Σε απόγνωση δεκάδες γονείς παιδιών με βαρύ αυτισμό που φιλοξενούνται στο «Ελπίδα Care» στο Λουτράκι

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες γονείς και κηδεμόνες παιδιών με βαρύ αυτισμό που φιλοξενούνται ως τώρα στο «Ελπίδα Care» στο Λουτράκι.

Οι οικογένειες ενημερώθηκαν από τον επιχειρηματία του Κέντρου ότι πρέπει να πάρουν τους ανθρώπους τους μέχρι τις 15 Μάη γιατί η επιχείρηση αλλάζει «μπίζνες πλαν» χαρακτήρα.

Στην χώρα μας υπάρχει ανυπαρξία τέτοιων δομών και οι γονείς αναζητούν λύση. Ελάχιστοι βρήκαν προσωρινή λύση σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο, πληρώνοντας και από την τσέπη τους, αλλά δεν ξέρουν μέχρι πότε μπορούν να μείνουν εκεί. Πάνω από 20 οικογένειες δεν έχουν βρει λύση ως τώρα. Οι πιέσεις προς τις οικογένειες εξακολουθούν να είναι αφόρητες. Ύστερα από παρέμβαση γονιών στην Εισαγγελία Κορίνθου δόθηκε μια παράταση για δύο μήνες, όμως οι οικογένειες καταταλαιπωρούνται καθημερινά από τον επιχειρηματία και από την προσπάθεια τους να βρουν λύση.

Προκλητική είναι και η στάση της κυβέρνησης, ενώ το αρμόδιο υπουργείο αν κι έχει ενημερωθεί έγκαιρα για το θέμα, όχι μόνο δεν έχει δώσει λύση και παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου την 1 του Απρίλη στο υπουργείο Υγείας, στις 11 του Απρίλη στου Μαξίμου μαζί με άλλα αιτήματα αρνήθηκαν κάθε συνάντηση. Την ίδια στιγμή υπάρχουν δομές κλειστές, οικοτροφεία που έχουν φτιαχτεί με λεφτά του ελληνικού λαού, αλλά παραμένουν κλειστές στο όνομα να πιαστούν οι δημοσιονομικοί δείκτες και να προχωρήσει η πολιτική της αποασυλοποίησης!

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ καταγγέλλουν το γεγονός και τονίζουν:

«Είναι αν μη τι άλλο, προσβλητικό απέναντι στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να ψιθυρίζουν κάποιοι της κυβέρνησης και όχι μόνο δικοί σας άνθρωποι “γιατί δεν τους παίρνετε σπίτι σας”.

Ας μας πουν τα σαΐνια της “αριστεράς” του συστήματος αλήθεια, πώς θα μπορεί να φροντίζει ένας πατέρας ή μια μάνα 80 και 85 χρονών τον άνθρωπό τους που είναι 50 και 55 ετών με βαριά νοητική στέρηση και αυτισμό; ‘Η μήπως με την 13η σύνταξη των 300 ευρώ θα πληρώσουν άνθρωπο για να τον φροντίσει στο σπίτι;

Μπορούν να καταλάβουν αυτά τα σαΐνια όταν ένα ζευγάρι δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη με 7ήμερο και χωρίς ωράριο; Πως θα αφήσουν ένα άνθρωπο μόνο του, με αυτά τα προβλήματα, στο σπίτι;

Η νομίζουν ότι θα τα βγάλουν πέρα με την αύξηση του υποκατώτατου μισθού του 1 ευρώ την ημέρα;

Νισάφι πια!!!

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δουλέψει, έχουν προσφέρει σ’ αυτή τη χώρα και δικαιούνται να δουν τους ανθρώπους τους, τα παιδιά τους εξασφαλισμένα. Έχει ευθύνη το κράτος για την εξασφάλιση αυτών των παιδιών, αυτών των οικογενειών και των πολλών άλλων που εξαθλιώνονται κλεισμένοι στα σπίτια, έρμαια στα χέρια διάφορων επιχειρηματιών.

Απαιτούμε:

  • Άμεση εξασφάλιση όλων των παιδιών χωρίς επιβάρυνση των οικογενειών και κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να ανοίξουν όλες οι κλειστές δομές και να περάσουν στην ευθύνη του κράτους, να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό.
  • Να ανοίξουν νέες δημόσιες δομές με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες, με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, μόνιμης ή προσωρινής, ανοιχτής ή κλειστής περίθαλψης βαριά αναπήρων.
  • Να καλυφθεί το κόστος λειτουργίας των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και την πορεία να περάσουν στην ευθύνη του δημοσίου».
Πηγή
www.902.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button