Επικαιρότητα

Σε έξαρση η ιλαρά – Παραμένει ο ιός του Δυτικού Νείλου

Ο Σεπτέμβρης πέρασε, τα σχολεία άνοιξαν κι όμως ερχόμαστε αντιμέτωποι ακόμα με τον ιό του Δυτικού Νείλου αλλά και με την ιλαρά. Για τα κουνούπια δεν υπάρχει εμβόλιο, όμως για την ιλαρά οι ειδικοί προτείνουν να εμβολιαστούμε. Το ίδιο ισχύει και για τη φετινή γρίπη, η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της.

Όσο η υγρασία κρατάει, τα κουνούπια θα συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν. Όσο τα παιδιά δεν εμβολιάζονται, η ιλαρά θα βρίσκεται σε έξαρση.

Τώρα μάλιστα που έρχεται και η γρίπη, καλό θα είναι να θωρακιστούμε. Ο ΙΣΑ εφιστά την προσοχή μας για έγκαιρο εμβολιασμό ενάντια στη γρίπη.

Τον Οκτώβριο ξεκινά ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Ο εμβολιασμός για τη γρίπη ξεκινά κάθε χρόνο τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη. Η γρίπη κάνει την εμφάνιση της τον Ιανουάριο και κορυφώνεται τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο.

Υπάρχει επάρκεια στα τετραδύναμα αντιγριπικά στην ελληνική αγορά και σύμφωνα με τον ΠΟΥ, χάρη στα εμβόλια σώζονται κάθε χρόνο 1 – 3 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

Ο εφιάλτης της ιλαράς παραμένει. Ήδη έχουν καταγραφεί 3256 κρούσματα και 4 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Σε έξαρση είναι και ο ιός του Δυτικού Νείλου με 271 κρούσματα και 31 θανάτους.

Οι ειδικοί επιμένουν πως οι αντιεμβολιαστικές απόψεις μόνο πρόβλημα δημιουργούν, αφού τα παιδιά μένουν ακάλυπτα και κολλούν ασθένειες που είχαν εκλείψει.

Πηγή
star.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button