Επικαιρότητα

Ρωσία: Δεν θα κατηγορηθεί για φόνο ο πατέρας που σκότωσε τον παιδόφιλό που βίασε την 6χρονη κόρη του

Ένας πατέρας, ο οποίος κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση,  σκότωσε τον καλύτερο φίλο του όταν ανακάλυψε ότι ο άνδρας είχε κακοποιήσει σεξουαλικά την 6χρονη κόρη του, δεν θα κατηγορηθεί τελικά για φόνο.

Ο Γιάσεσλαβ Ματρόσοφ, 34 ετών, ήταν ύποπτος για την δολοφονία του Όλεγκ Σφιρίντοφ, 32 ετών, σε ένα δάσος κοντά στο χωριό Βιντάι της Ρωσίας, αφού πρώτα τον ανάγκασε να σκάψει τον τάφο του.

Αυτό συνέβη αφότου ο Ματρόσοφ βρήκε αποτρόπαια βίντεο στο κινητό τηλέφωνο του φίλου του που έδειχναν την κόρη του να αναγκάζεται από τον Σβιρίντοφ να υποκύπτει σε σεξουαλικές πράξεις.

Ο Ματρόσοφ αρχικά αντιμετώπιζε δίκη για φόνο, αλλά πηγές κοντά στην υπόθεση αναφέρουν ότι η κατηγορία της δολοφονίας έχει αποσυρθεί, σε μια απόφαση ορόσημο.

Αντίθετα, ο πατέρας θα αντιμετωπίσει πλέον δίωξη για υποκίνηση του Σφιρίντοφ σε αυτοκτονία, κάτι που επιφέρει πολύ μικρότερη ποινή σε σχέση με το φόνο.

Ο Όλεγκ Σφιρίντοφ (αριστερά) και ο Γιάσεσλαβ Ματρόσοφ (δεξιά) ήταν φίλοι πριν από το περιστατικό

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν το περιστατικό, το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στην χώρα μεταξύ άλλων και από εξέχοντες δημοσιογράφους στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ρωσίας.

Οι ντόπιοι από το χωριό Βιντάι  έστειλαν μια επιστολή η οποία είχε μαζέψει 2.500 υπογραφές, όπου ζητούσαν να αθωωθεί ο συγχωριανός τους, παρα το γεγονός ότι ο ίδιος είχε παραδεχτεί την δολοφονία του φίλου του.
«Κάθε πατέρας θα το έκανε αυτό, σκότωσε κάποιον που είδε να κακοποιεί το παιδί του. Αυτό ας γίνει παράδειγμα για όλους. Ως εκ τούτου, απαιτούμε κατανόηση από την εκτελεστική εξουσία, το Υπουργείο Εσωτερικών και την Ερευνητική Επιτροπή», αναφέρεται στην επιστολή.

Ο Σβιρίντοφ είχε πάει στο σπίτι του φίλου του και κάποια στιγμή αποκοιμήθηκε και ο Βιάτσεσλαβ πήρε το κινητό του τηλέφωνο και αποφάσισε να δει τι βίντεο έχει αποθηκεύσει. Εκεί με τρόμο διαπίστωσε πως υπάρχουν βίντεο με την 6χρονη κόρη του να βιάζεται και να παρακινείται σε σεξουαλικές πράξεις. Η κόρη του, ακουγόταν να παρακαλά: «Όλεγκ, φτάνει, δεν αντέχω άλλο. Θέλω να πάω σπίτι».

Ο Ματρόσοφ είπε ότι αρχικά ανέφερε τους βιασμούς στην τοπική αστυνομία, η οποία στη συνέχεια ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον Σβιρίντοφ, αλλά ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να εντοπίσει πρώτος τον φερόμενο ως βιαστή του παιδιού του.

Δεν αρνήθηκε ότι τον σκότωσε, αλλά ισχυρίστηκε ότι ο παιδόφιλος «σκόνταψε στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια ενός καυγά» και υποστήριξε ότι ο θάνατός του δεν ήταν σκόπιμος.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το τηλέφωνο του θανόντος περιείχε ανατριχιαστικά βίντεο που έδειχναν βίαιους βιασμούς άλλων δύο συγχωριανών του, ηλικίας έξι και 11 ετών. Τα βίντεο έδειχναν ότι ο ύποπτος κακοποιούσε παιδιά για πέντε χρόνια πριν ο Mατρόσοφ ανακαλύψει τα βίντεο με την κόρη του στο τηλέφωνό του.

Έχει επίσης αναφερθεί ότι ένα από τα φερόμενα θύματά του ήταν η κόρη της πρώην συντρόφου του.

Πηγή
primenews.press
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button