Επικαιρότητα

Προσβάσιμες ξεναγήσεις για τυφλούς στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Αγγίζουμε την Ιστορία!

Σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο είναι πλέον προσβάσιμο από τυφλούς και μερικώς βλέποντες επισκέπτες.

Ο επισκέπτης με προβλήματα όρασης μπορεί να αγγίξει επιλεγμένα κειμήλια στη μόνιμη έκθεση, τα οποία φέρουν ειδική σήμανση. Επίσης, μπορεί να παρακολουθήσει εργαστήριο απτικής διερεύνησης, που περιλαμβάνει και σειρά επιπλέον αντικειμένων από τις συλλογές του μουσείου. Επί τόπου διατίθεται και ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο σε γραφή Μπράιγ και μεγαλογράμματη γραφή.

Το εργαστήριο διαρκεί συνολικά έως δύο ώρες με προσυνεννόηση. Παρακαλούμε καλέστε σε ώρες λειτουργίας του μουσείου, κάθε μέρα εκτός από Δευτέρα στο τηλέφωνο 210 32 22 266, εσωτερικό 1.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες απτικής διερεύνησης είναι δωρεάν για τα άτομα με προβλήματα όρασης και τυχόν συνοδούς.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσω του Cultural Heritage without Borders Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του Balkan Museum Network.

Ακολουθούν ηχογραφήσεις για άτομα με προβλήματα όρασης:

– *Αφήγηση απτικής διαδρομής

– *Κοινωνικό μήνυμα

– Επιμέρους ηχητικά: *Edward Dodwell, *J.Millingen και Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, *Ο Θούριος του Ρήγα, *Ο Ταμπουράς του Μακρυγιάννη, *Ριζίτικο “1866” για το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου.

Πηγή
meallamatia.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button