Επικαιρότητα

Πλούσιο έργο ενίσχυσης μπουζουκιών έκανε η ελληνική Unicef τις δωρεές των πολιτών

Φιλανθρωπικά ξόδευαν τις δωρεές που έκαναν πολίτες διάφορα στελέχη του ελληνικού τμήματος της Unicef, όπως δείχνει τουλάχιστον η προκαταρκτική εξέταση για την οικονομική διαχείριση του οργανισμού.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με υπάλληλο του οργανισμού, τα λεφτά που συγκέντρωνε το ελληνικό παράρτημα από δωρεές φαίνεται ότι πήγαιναν σε luxurious ταξίδια, ταβερνάκια, ιταλικά νυχτερινά κέντρα, ασημένια κηροπήγια και πλακάκια μπάνιου ενώ τυπικά θα έπρεπε να δοθούν για εμβόλια και τροφή σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη:

«Μέχρι και για ξέφρενη διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο στην Ιταλία, δίνονταν οι εισφορές των φιλάνθρωπων πολιτών προς την Unicef. Τα χρήματα που προορίζονταν για εμβόλια και τροφή σε παιδιά που τα είχαν απόλυτη ανάγκη, κατέληγαν μέχρι και για να αγορασθούν 35 ασημένια κηροπήγια, που έκαναν ως δώρα σημαντικά στελέχη της ελληνικής οργάνωσης σε γάμους»

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο προϊστάμενοι του ελληνικού παραρτήματος έβαζαν συνολικά 2.000.000 ευρώ στην τσέπη. Εν τω μεταξύ, πέρα από τις δωρέες, εξαφανίστηκαν, επίσης,  χορηγίες της τάξης των 340.000 ευρώ από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2016, όταν η νέα οικονομική διευθύντρια του οργανισμού άρχισε να τσεκάρει τα οικονομικά του ελληνικού τμήματος. Όταν άρχισαν να βγαίνουν τα άπλυτα στη φόρα, διάφορα φιλάνθρωπα στελέχη του ελληνικού τμήματος άρχισαν να τραμπουκίζουν την οικονομική ελέκτρια αμφισβητώντας τα πτυχία και τις ικανότητές της και απειλώντας την.  Μάλιστα, υπάλληλος του οργανισμού κατέθεσε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια σύσκεψης στελέχη έδειραν -φιλανθρωπικά- τη γυναίκα.

 

Πηγή
luben.tv
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button