Επικαιρότητα

Πληρώνονται όλοι εκτός από τα Προνοιακά Επιδόματα των ΑμεΑ !!!!! Μέχρι το τέλος του χρόνου όλες οι πληρωμές επιδομάτων, συντάξεων και αναδρομικών

Το απόγευμα της Πέμπτης (13/12) αναμενόταν η κατάθεση των χρημάτων για την πληρωμή των 1,5 εκ. δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος.

Ειδικότερα όσοι έκαναν αίτηση μέχρι 12/12 το μεσημέρι θα πληρωθούν μέχρι το πρωί της Παρασκευής. Οι υπόλοιποι που θα κάνουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν στις 28 Δεκεμβρίου.

Επίσης, από την Πέμπτη (13/12):

– θα πληρωθούν 1.000 δικαιούχοι το χρηματικό βοήθημα για τις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ), με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους.
– πληρώνονται τα οφειλόμενα αναδρομικά ποσά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την Παρασκευή (14/12) ξεκινά η πληρωμή του υπόλοιπου 10% των αποζημιώσεων του 2017 από τον ΕΛΓΑ. Η πληρωμή θα φτάσει τα 17,018 εκατ. ευρώ και από αυτά τα 16 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώσεις για το 2017, ενώ 445.000 πληρωμή για ζημιές του 2018.

Την ερχόμενη Τετάρτη (19/12):

– αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2019 των αγροτών (πρ. ΟΓΑ) και των ελεύθερων επαγγελματιών (πρ. ΟΑΕΕ)

– αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεγάλη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με την εκκαθάριση της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Συγκεκριμένα, θα καταβληθεί η εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης, η οποία θα ανέλθει σε 330 εκατ. ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένης και της χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (ΔΒΕ) από το εθνικό απόθεμα, η Πράσινη Ενίσχυση, ύψους 550 εκατ. ευρώ περίπου, καθώς και η Ενίσχυση στους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας, ύψους 38 εκατ. ευρώ.

Την Παρασκευή (21/12) θα δοθούν:

– Ποσά, τα οποία αντιστοιχούν σε αναδρομικά από 16,5 έως και 47 μήνες, θα λάβουν κατά περίπτωση περίπου 115.000 απόστρατοι και συνταξιούχοι ειδικών μισθολογίων

Διαβάστε:  Επίδομα τοκετού και αλληλεγγύης: Ποιοι τα δικαιούνται από το 2020

– Επίδομα παιδιού: θα καταβληθεί η έκτη δόση του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

– Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: καταβολή του KEA σε 302.158 δικαιούχους, συνολικής δαπάνης άνω των 66 εκατομμυρίων ευρώ.

– Θα καταβληθούν οι συντάξεις από το Δημόσιο, το ΙΚΑ και το ΝΑΤ.

Την Πέμπτη (27/12) σειρά παίρνουν οι επικουρικές συντάξεις που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Την Παρασκευή (28/12) όσες αιτήσεις εγκριθούν από χθες το μεσημέρι έως και τις 21 Δεκεμβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Τέλος, την τελευταία ημέρα του χρόνου (31/12), Συμπληρωματικό επίδομα θέρμανσης ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ από το υπερπλεόνασμα θα καταβάλει το υπουργείο Οικονομικών στους δικαιούχους του επιδόματος της περυσινής χειμερινής περιόδου (2017-2018).

Στις αρχές του Γενάρη, αναμένεται και η σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατανομή των χρημάτων στους Δήμους, οι οποίοι επιλέγουν αυτόνομα την τελική μέρα πληρωμής.

Τα ποσά αποτελούν έσοδο του Κ.Α.E 0621 « Κάλυψη δαπάνης προνοιακών επιδομάτων», του προϋπολογισμού των δικαιούχων Δήμων και θα αποδoθούν σε αυτούς, με χρηματική εντολή του Υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών 6 και Δανείων, αμέσως μετά τη μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

ΤΥΦΛΟΙ
ΚΩΦΟΙ
ΒΑΡΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ
ΑΙDS – ΑΙΜΟΡΡΟΦΙΛΙΑ
ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (Στην κατηγορία Βαριάς Αναπηρίας εντάσσονται διάφορες κατηγορίες αναπηρίας όπως Επιληψία, Σακχαρώδης Διαβήτης, Ερυθρωματώδης Λύκος κ.ά. και ισχύει για άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω)
ΣΠΑΣΤΙΚΑ (Άτομα με εγκεφαλική παράλυση από 0–18 ετών)
ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (Δικαιούνται τα άτομα που πάσχουν από κινητική αναπηρία κάτω άκρων σε ποσοστό αναπηρία 80% και άνω ή ακρωτηριασμό δύο ποδιών)
ΧΑΝΣΕΝΙΚΟΙ

Διαβάστε:  Προνοιακά επιδόματα Ιουλίου - Αυγούστου 2018: Εκδόθηκε τελικά η απόφαση

Η κατηγορία των νεφροπαθών υπό αιμοκάθαρση λαμβάνουν διατροφικό επίδομα ίσο με το ύψος του χαμηλότερου προνοιακού επιδόματος. Δικαιούχοι του παρόντος επιδόματος επιδόματος είναι επίσης οι μεταμοσχευθέντες καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών.

Πηγή
www.topontiki.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button