Επικαιρότητα

Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν – Μια ξέφρενη κωμωδία στο Σύγχρονο Θέατρο, συνδημιουργία της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών

Η κωμωδία του Άγγλου Roy Kift που έχει στο επίκεντρο τον ανάπηρο προ-έφηβο Άρη, ο οποίος τσουλώντας με το αμαξίδιό του μέσα στη ζωή και με την παρέα του, φροντίζουν για ζωηρή διασκέδαση.

Είναι ταυτόχρονα ένα έργο δυνατών συναισθημάτων, περιέχει μεγάλη πυκνότητα πληροφόρησης και διαφωτίζει αβίαστα και με νηφαλιότητα την καθημερινότητα και τα ζητήματα που προκύπτουν στη ζωή του νεαρού ήρωα με αναπηρία.

Ο «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» είχε δημιουργήσει την δεκαετία ‘80 και ‘90, τόσο στην Αγγλία όσο και στη Γερμανία (θέατρο GRIPS), ριζοσπαστική τομή στις αντιλήψεις επάνω στο θέμα της αναπηρίας προτείνοντάς την ως μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και συνέβαλε στην αποδόμηση παγιωμένων συμπεριφορών, προκαταλήψεων και φόβων.

Συνδημιουργοί στην παράσταση που θα δούμε στο Σύγχρονο θέατρο από 14 Οκτωβρίου είναι η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Τη σκηνοθεσία μοιράζονται ο ηθοποιός- σκηνοθέτης Βασίλης Κουκαλάνι και ο ανάπηρος ντοκιμαντερίστας, σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας και τα τραγούδια γράφει ο Φοίβος Δελοιβοριάς.

Πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Κατσής, Βασίλης Κουκαλάνι, Μαρία Μοσχούρη, Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης.

Οι παραστάσεις θα είναι καθολικά προσβάσιμες για όλους και όλες πραγματοποιηθούν με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ακουστική περιγραφή (AD: Audio Description) και υπέρτιτλους για Κωφές/ους.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button