Επικαιρότητα

Παραγραφή και απαλλαγή του πρώην βουλευτή Ν. Γεωργιάδη παρά την καταδίκη για ασέλγεια σε ανήλικο

Παρά την πρωτόδικη απόφαση που έκρινε τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκο Γεωργιάδη ένοχο κατά πλειοψηφία για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, άνω των 15 ετών, έναντι αμοιβής, και παρά την ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ (σ.σ. συγκεκριμένα για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών, για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση 28 μήνες), το ζήτημα σήμερα έληξε οριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ανακοίνωσε σήμερα παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην βουλευτή, ο οποίος άκουσε την απόφαση καθισμένος στο εδώλιο.

Ακόμα και η ίδια η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της, με δισταγμό δήλωσε αναγκασμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, επισημαίνοντας πως η ίδια δεν το επιθυμεί:

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουνε τελεστεί σε βάρος ανηλίκων».

Συμπλήρωσε, λοιπόν, ότι για τον λόγο αυτό πρέπει να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαράδεκτου της ποινικής δίωξης.

Οι δε συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη είπαν, εκ των υστέρων, ότι το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής».

Η απόφαση αυτή προέκυψε έπειτα από όσα ορίζει πλέον ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button