Επικαιρότητα

Παπασταμόπουλος: Δεν καταργούνται τα σχολεία στο Νομό Σερρών, αλλά τίθενται σε αναστολή [video]

Tο μονοθέσιο ειδικό σχολείο κωφών και βαρήκοων στο Νομό Σερρών έχει να λειτουργήσει από το 2010 λόγω έλλειψης μαθητών ενώ από τα 9 φετινά νηπιαγωγεία που δεν θα λειτουργήσουν, τα 8 εδώ και 5 χρόνια δεν λειτουργούν.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για τις σχολικές μονάδες που κλείνουν στον Νομό Σερρών.

Πρόκειται για μια λίστα στην οποία συμπεριλαμβάνονται 9 νηπιαγωγεία και το ειδικό σχολείο κωφών και βαρήκοων καθώς και οι παιδικοί σταθμοί των Άνω Ποροΐων και Κερκίνης.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κύριος Ξενοφών Παπασταμόπουλος μιλώντας στην κάμερα του ΕΠΙΛΟΓΕΣ ανέφερε ότι τα σχολεία που ανακοινώθηκαν πως πρόκειται να κλείσουν, είναι επί της ουσίας σχολικές μονάδες που δεν λειτουργούν εδώ και καιρό, όπως το μονοθέσιο ειδικό σχολείο κωφών και βαρήκοων που φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις του 18ου δημοτικού και έχει να λειτουργήσει από το 2010 λόγω έλλειψης μαθητών.

Κάθε σχολική μονάδα που δεν συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών τίθεται σε αναστολή.

Από τα 9 φετινά νηπιαγωγεία που δεν θα λειτουργήσουν, τα 8 εδώ και 5 χρόνια δεν λειτουργούν ήδη, ενώ το μόνο νέο σχολείο που προστίθεται είναι το νηπιαγωγείου του Παραλιμνίου.

Τονίζοντας ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ τα σχολεία, αλλά τίθενται σε αναστολή. Πρόκειται άλλωστε για κάτι το οποίο προβλέπεται από τον νόμο. Ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι το κουδούνι θα χτυπήσει κανονικά στην γνωστή του ώρα, 8.15 !!

Πηγή
epiloges.tv
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button