Επικαιρότητα

Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών: “Η αδιαφορία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας απέναντι στα άτομα με κινητική αναπηρία”

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών – Παράρτημα Αχαΐας εκπροσωπεί περίπου 470 άτομα–μέλη με τετρα/παραπλγία και κινητικές αναπηρίες στο Νομό Αχαΐας. Βασικός πυλώνας δράσης του Συλλόγου μας είναι η καθολική πρόσβαση των ατόμων με κινητικές αναπηρίες παντού.

Ζωτικής σημασίας είναι και η πρόσβαση στις παραλίες του Νομού και ιδιαίτερα σε αυτές στις οποίες η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας στα πλαίσια της κοινωνικής της πολιτικής έχει εγκαταστήσει και φέτος το καλοκαίρι τα μηχανήματα εμβάπτισης – απαγωγής ΑΜΕΑ.

“Τονίζουμε ότι διαμόρφωση καθολικά προσβάσιμων παραλιών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων.

Εμείς πολύ έγκαιρα καταθέσαμε εγγράφως προτάσεις και ζητήσαμε από τους Δήμους στις παραλίες των οποίων η Π.Ε Αχαΐας τοποθέτησε τα ανώτερα μηχανήματα πρόσβασης στη θάλασσα, να τις καταστήσουν καθολικά προσβάσιμες πέριξ των μηχανημάτων πρόσβασης. Ορισμένοι Δήμοι έχουν ανταποκριθεί μερικώς στα αιτήματά μας μέχρι τώρα.

Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε το Δήμο Δυτικής Αχαΐας για την επίδειξη παντελούς αδιαφορίας απέναντι στα άτομα με κινητικές αναπηρίες διότι μέχρι και σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί έστω και στο ελάχιστο στο γραπτό αίτημα μας να καταστήσει καθολικά προσβάσιμη την παραλία της Λακκόπετρας στο σημείο (έναντι της καφετέριας – χώρου αναψυχής Terra Rossa) όπου έχει τοποθετηθεί μηχάνημα πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα.

Εδώ είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι προς το συγκεκριμένο Δήμο έχουμε αποστείλει τουλάχιστον από το Γενάρη του 2019 ικανό αριθμό εγγράφων με υποβοηθητικές προτάσεις για τη δημιουργία καθολικά προσβάσιμων παραλιών, καθώς και αιτήματα για συναντήσεις, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις και να ενημερωθούμε σχετικά με το σχεδιασμό του Δήμου πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, αιτήματα στα οποία ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ουδέποτε ανταποκρίθηκε.

Καλούμε τέλος το Δήμο Δυτικής Αχαΐας να πράξει έστω και τώρα ότι χρειάζεται ώστε να καταστεί το συγκεκριμένο σημείο στην ανωτέρω παραλία καθολικά προσβάσιμο” αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Πηγή
www.patrasevents.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button