Παιδιά

Παιδί με αυτισμό διαβάζει παραμύθια σε επιθετικό Πιτ Μπουλ για να το ηρεμήσει

Αυτό το μικρό αγόρι διαβάζει παραμύθια σε σκύλους καταφυγίων, το οποίο αποτελεί μέρος μιας πρωτοβουλίας που στοχεύει να βοηθήσει τα ζώα να χαλαρώσουν και να κοινωνικοποιηθούν.

Είναι όμως επωφελές και για το παιδί, το οποίο πάσχει από αυτισμό και είναι αισθητά πιο ήρεμο και επικεντρωμένο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ενώ βελτιώνει τις σχέσεις του με τους ανθρώπους και το διάβασμά του.

Ο 7χρονος Jacob Tumalan είναι από την Καλιφόρνια. Ο Jacob, ο οποίος πάσχει από αυτισμό, ήθελε πολύ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Rescue Readers”, όπου τα παιδιά διαβάζουν εθελοντικά στα σκυλιά στο Carson Animal Shelter, στο Λος Άντζελες. Παρά την κατάστασή του, το αγόρι συμμετείχε με χαρά σε αυτή την πρωτοβουλία και διαβάζει σε σκύλους κάθε Πέμπτη μετά το σχολείο του.

Η μητέρα του, Katie Tumalan, δήλωσε ότι οι επισκέψεις αυτές βοήθησαν τον Jacob να είναι περισσότερο ανοιχτός στους ανθρώπους γύρω του και βελτίωσε επίσης το διάβασμά του.

“Ο γιος μου είχε πάντα μεγάλο πρόβλημα με τους δυνατούς θορύβους και γενικά με τα πολλά άτομα γύρω του. Όταν είναι εκεί, φαίνεται ότι είναι αρκετά αφοσιωμένος. Μερικές φορές καλύπτει τα αυτιά του, αλλά παραμένει ήρεμος με τα σκυλιά ενώ διαβάζει τα βιβλία του, κι αυτό είναι εκπληκτικό για μένα,” είπε στο ABC News.

Ο Jacob δεν είναι ο μοναδικός επωφελούμενος αυτού του ασυνήθιστου προγράμματος, αφού και τα σκυλιά αισθάνονται καλύτερα χάρη στις επισκέψεις του.

Υπάρχει ένα σκυλί που ονομάζεται “Pirate”, ένα πίτμπουλ με το οποίο ο Jacob έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο δέσιμο. Ο Pirate έφτασε στο καταφύγιο αφότου επιτέθηκε σε μια γάτα, σύμφωνα με το KTVU.

Διαβάστε:  Παραμύθι στη νοηματική γλώσσα. (Βίντεο)

Τα πίτμπουλ θεωρούνται από πολλούς επιθετικά σκυλιά, αλλά όταν ο Jacob άρχισε να διαβάζει στον Pirate, η διαδικασία φάνηκε να έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο σκυλί.

Και τι επέλεξε ο Jacob για να διαβάσει στον Pirate; Διάλεξε ένα βιβλίο που ήξερε ότι θα του αρέσει, το οποίο μιλάει για ένα γατάκι που φοράει πολύχρωμα παπούτσια.

Ο Pirate χαλαρώνει όταν ακούει τον Jacob να διαβάζει και σταματά να γαβγίζει. Φαίνεται να τον ακούει προσεκτικά, σύμφωνα με τον Aaron Reyes, τον αναπληρωτή διευθυντή του Τμήματος Φροντίδας και Ελέγχου των Ζώων του Λος Άντζελες.

Είναι γνωστό ότι τα ζώα μπορούν να έχουν καλή επίδραση στην ψυχή μας και ότι βοηθούν τους ανθρώπους με αναπηρίες. Το πρόγραμμα “Rescue Readers” δείχνει ότι και οι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν τα ζώα να ανακουφίσουν κάποια από τα προβλήματά τους. Ο ιδρυτής του προγράμματος, ο οποίος είναι ξάδελφος του Jacob, θεωρεί ότι το πρόγραμμα ήταν τόσο επιτυχημένο που σχεδιάζει να εντάξει σε αυτό επιπλέον εθελοντές.

Πηγή
www.fumara.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button