Επικαιρότητα

Πάτρα: Σήμερα θα “ξυπνήσουν” τον 6χρονο Φώτη – Η κατάσταση της υγείας του

Όλοι βρίσκονται επί ποδός στη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών καθώς η σημερινή ημέρα θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμη για την πορεία της υγείας του 6χρονου Φώτη μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το μεσημέρι της Κυριακής όταν έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην οδό Μαιζώνος ένα όχημα κάρτ, από αυτά που συμμετείχαν στο pick της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το Νοσοκομείο σήμερα περίπου στις 12 θα επιχειρήσουν οι γιατροί να τον “ξυπνήσουν” και να να τον επαναφέρουν από την καταστολή.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 6ΧΡΟΝΟΥ

Το παιδί νοσηλεύεται σε βαθιά καταστολή καθώς έχει υποστή σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Σήμερα συμπληρώνεται το δεύτερο 24ωρο από τον βαρύτατο τραυματισμό του και οι γιατροί της Μονάδας θα επιχειρήσουν να ανοίξουν μια νευρολογική… δίοδο δίνοντας κάποιες εντολές στον 6χρονο.

Όπως αναφέρει το thebest.gr aπό τον τρόπο που θα αντιδράσει το παιδί θα εξαρτηθούν και τα επόμενα βήματα των γιατρών. Αν ο μικρός απαντήσει στα ερεθίσματα θα ακολουθήσει μια μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου προκειμένου να αποκλειστεί τυχόν αξονική βλάβη και στη συνέχεια οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον ξυπνήσουν.

Στην περίπτωση ωστόσο που διαπιστωθεί ότι υπάρχει διάχυτη βλάβη το παιδί θα παραμείνει διασωληνωμένο. Ωστόσο οι γιατροί παραμένουν αισιόδοξοι και ελπίζουν σε θετικά αποτελέσματα.

ΟΛΗ Η ΠΑΤΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΥΛΗ

Στο πλευρό του 6χρονου, από την πρώτη στιγμή είναι οι γονείς του, που ανεβαίνουν έναν ατέλειωτο Γολγοθά αγωνίας, περιμένοντας να δουν πώς θα ανταποκριθεί ο στην αγωγή που λαμβάνει. Μαζί τους και όλη η Πάτρα που προσεύχεται και αγωνιά, ο μικρός Φώτης να ξεπεράσει γρήγορα την περιπέτειά του.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button