Επικαιρότητα

Πάτρα: Ο 6χρονος Φώτης μίλησε! -Όλα τα νεώτερα της υγείας του

Εννέα ολόκληρες ημέρες έχουν περάσει από το τρομερό ατύχημα στην Πάτρα, όταν ένα καρτ, κατά την διάρκεια αγώνων μέσα στην πόλη, ξέφυγε της πορείας του και προσγειώθηκε πάνω σε ένα 6χρονο παιδί που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ανάμεσα στους θεατές.

Από εκείνη την ημέρα και μετά, όλη η Ελλάδα προσεύχεται για τον μικρό Φώτη, ο οποίος είχε τουλάχιστον την τύχη να δεχτεί άμεσα πρώτες βοήθειες από παραβρισκόμενο γιατρό.

Είχε, όμως, και μία ακόμα μεγαλύτερη τύχη: Να ζήσει και μάλιστα η πορεία της υγείας του να βελτιώνεται μερά με την ημέρα, δίνοντας βέβαια μεγάλη χαρά στην οικογένειά του και στους γιατρούς που έσκυψαν με όλη τους την φροντίδα από πάνω του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λοιπόν, ο 6χρονος, ο οποίος παραμένει σε δωμάτιο της ΜΕΘ, έχει αρχίσει να μιλά κανονικά και να δυναμώνει. Σήμερα πρόκειται να τον επισκεφθεί ψυχολόγος, προκειμένου να τον βοηθήσει την μετατραυματική του συμπεριφορά.

Ο πατέρας του παιδιού, Θανάσης Κοσπέτας, φανερά συγκινημένος και ανακουφισμένος τονίζει τη σημασία του να μιλά κανονικά το παιδί. Μιλώντας προ ημερών στο flamis.gr ο ίδιος είπε: «Όσο μαθαίνουμε καλά πράγματα, κερδίζουμε μάχες.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, το υγειονομικό προσωπικό και τον γιατρό που παρακολουθεί τον Φώτη» και περιέγραψε πώς συνέβη το ατύχημα: «Βλέπαμε τον αγώνα, θέλαμε να περάσουμε καλά. Ξαφνικά είδαμε ένα καρτ από πάνω μας και από τότε τραβάμε τον Γολγοθά μας. Για να γίνει αυτό το πράγμα, η λογική μου λέει ότι δεν θα είχαν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα.

Με το που έγινε, νόμιζα ότι το παιδί λιποθύμησε και το πήρα στα χέρια. Δεν είχα καταλάβει, μετά είδα ότι ήταν κάτι πιο σοβαρά κι άρχισα να πηγαίνω μηχανικά, να βρω κάπου βοήθεια… Εκείνη την ώρα έγινε συνωστισμός για να δουν τι έγινε ο οδηγός, δυσκολεύτηκα να περάσω».

Η οικογένεια είναι φανερά σοκαρισμένη. Θα πρέπει να τονιστεί πως οι διοργανωτές είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους. Μάλιστα βρήκαν τον τρόπο να επικοινωνήσουν με τον πατέρα ακόμη και μέσα από τα κρατητήρια της Ασφάλειας, πριν το αυτόφωρο. Και ο οδηγός του μοιραίου καρτ μίλησε στον Θανάση Κοσπέτα.

Την επόμενη μέρα διοργανωτές και οδηγός επισκέφθηκαν τον πατέρα στο Νοσοκομείο και μίλησαν και με τους γιατρούς για την πορεία της υγείας του παιδιού. «Εχουμε ήδη μιλήσει με τον πατέρα και μόλις ο Φώτης αναρρώσει θα θέλαμε να τον συναντήσουμε» δηλώνει στην εφημερίδα «Πολιτεία» εκπρόσωπος των διοργανωτών.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button