Επικαιρότητα

Πάτρα – Η συγκινητική ιστορία γονέων που δώρισαν ασθενοφόρο:”Χάσαμε το παιδί μας,ας σωθούν άλλα”

Ενας απλός συμπολίτης, ο Παναγιώτης Γραμματσούλιας, προχώρησε σε μία υψίστη πράξη αλληλεγγύης. Μετέτρεψε τον πόνο της απώλειας του παιδιού του σε αγάπη και προσφορά στους πάσχοντες.

Εχοντας ζήσει την ταλαιπωρία των διακομιδών με τα χαλασμένα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ της περιοχής μας, αποφάσισε, με τη στήριξη της συζύγου του, να προχωρήσει στη δωρεά ενός ασθενοφόρου στη μνήμη του παιδιού του. Μάλιστα παρά τη γραφειοκρατία που συνάντησε σε αυτή του την απόφαση δεν πτοήθηκε και επέμενε μέχρι το ασθενοφόρο να πάρει άδεια κυκλοφορίας και να βγει στον δρόμο για την παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Τη Δευτέρα το ασθενοφόρο αυτό θα βγει στη μάχη. Και αυτό ήταν αφορμή για μια μικρή γιορτή. Τη διοργάνωσε η διευθύντρια του 3ου Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Βασιλική Καφαντάρη μαζί με το προσωπικό για την έκφραση ευχαριστιών. Η εκδήλωση, κατά την απαίτηση του δωρητή ήταν σεμνή.

Σε αυτή, εκτός από τη διοίκηση και το προσωπικό του ΕΚΑΒ παρευρέθηκε ο κ. Γραμματσούλιας με τη σύζυγό του κι ένα ζευγάρι από το φιλικό του περιβάλλον.

ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

«Μια εξαίρετη χειρονομία ενός πολίτη που καταδεικνύει τον αλτρουισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τον διέπουν, αρετές που απαντώνται εν ανεπαρκεία τα τελευταία χρόνια στην κοινωνία μας» ανέφερε η κ. Καφαντάρη προσθέτοντας:

«Οφείλουμε ως υπηρεσία με κατ΄ εξοχήν κοινωνικό ρόλο αλλά και ως άνθρωποι να αναδείξουμε τη χειρονομία αυτή του συμπολίτη μας, που μας δείχνει ένα διαφορετικό μονοπάτι, αυτό της αγάπης για τον συνάνθρωπο και τη ζωή».

Το ασθενοφόρο που δώρισε η οικογένεια Γραμματσούλια, όπως τόνισε η κ. Καφαντάρη «είναι πλήρως εξοπλισμένο, έτοιμο να βγει στη κυκλοφορία, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το στόλο του ΕΚΑΒ και δίνοντάς μας τη δυνατότητα να σώσουμε ακόμα περισσότερες ζωές».

Διαβάστε:  Υπόκλιση στον «Ανώνυμο Έλληνα»

Αλλωστε αυτός είναι και ο στόχος της δωρεάς του κ. Γραμματσούλια, ο οποίος έχει ένα ακόμα παιδί το οποίο είναι άτομο με αναπηρία. Οπως ο ίδιος περιορίστηκε να πει «πιστεύω ότι με τη δωρεά μου αυτή θα προσφέρω πολλά περισσότερα στην κοινωνία και στον άνθρωπο από το να την έκανα οπουδήποτε αλλού».

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η συγκεκριμένη δωρεά έρχεται να ενισχύσει το στόλο του 3ου Παραρτήματος του ΕΚΑΒ που είναι το τρίτο σε δυναμικότητα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε η κ. Καφαντάρη, τον μήνα Σεπτέμβριο το ΕΚΑΒ δέχτηκε 3.471 κλήσεις.

Ημερησίως μόνον για την αντιμετώπιση περιστατικών στην Πάτρα το ΕΚΑΒ δέχεται, κατά μέσο όρο, 40 κλήσεις και άλλες 60 κλήσεις για τη μεταφορά χρονίων περιστατικών από τα νοσοκομεία προς τα σπίτια τους.

Θα πρέπει δε να τονίσουμε ότι το ΕΚΑΒ της περιοχής μας έχει πετύχει τον καλύτερο χρόνο αντιμετώπισης ενός επείγοντος περιστατικού. Ο χρόνος που μεσολαβεί από την κλήση στο κέντρου του ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση ενός περιστατικού μέσα στην Πάτρα δεν ξεπερνάει τα 5 λεπτά. Κι αυτό οφείλεται, όπως εξήγησε στην «Π» η κ. Καφαντάρη στη σωστή κατανομή των τομέων όπου βρίσκονται οι μονάδες του ΕΚΑΒ με κεντρική αυτή που εδρεύει στον χώρο του λιμανιού.

Με τη συγκεκριμένη δωρεά, η οποία έρχεται να προστεθεί στη δωρεά των 19 ασθενοφόρων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το περασμένο Καλοκαίρι, το ΕΚΑΒ της Περιφέρειάς μας είναι πλέον σε θέση να λειτουργεί με όρους ασφάλειας. «Πριν αναλάβω γνώριζα, ως γιατρός, τη μεγάλη πληγή που υπήρχε στο συγκεκριμένο ΕΚΑΒ. Αυτό το έχουμε ξεπεράσει και πλέον σήμερα μπορούμε να λειτουργήσουμε με ασφάλεια» μας είπε η κ. Καφαντάρη. Μάλιστα η ίδια έχοντας μεγάλη εμπειρία και γνώση του τομέα της προνοσοκομειακής φροντίδας ξεκίνησε συνεργασία με την Περιφέρεια προκειμένου να επισκευαστούν άλλα 10 ασθενοφόρα τα οποία είναι ακινητοποιημένα στο προαύλιο του ΕΚΑΒ και άλλα 4 τα οποία θα επισκευαστούν στο συνεργείο του στρατού.

Διαβάστε:  Η γυναίκα που άφησε αθόρυβα 30 εκατομμύρια ευρώ σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

Χ. ΚΟΥΛΕΤΟΣ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των πληρωμάτων Χαράλαμπος Κουλέτος εξέφρασε στην «Π» την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «με ασφάλεια πλέον και χωρίς άγχος μπορούμε να τρέχουμε στο επείγον περιστατικό. Δεν έχουμε κανένα φόβο μην ξεμείνουμε στο δρόμο και δεν ολοκληρώσουμε την αποστολή μας».

Ο επόμενος στόχος της κ. Καφαντάρη είναι η εφαρμογή της τηλεματικής. Μέσω αυτής θα δοθεί η δυνατότητα στο κέντρο επιχειρήσεων να εντοπίζει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται τα ασθενοφόρα του και παράλληλα οι γιατροί να συνεργάζονται με τους γιατρούς των πληρωμάτων. «Είμαστε ακόμα στην εποχή της κάρτας που σημειώνουμε την ώρα και την κλήση του περιστατικού. Πρέπει να προχωρήσουμε και αυτό ελπίζω να το πετύχουμε στο επόμενο εξάμηνο» καταλήγει η κ. Καφαντάρη.

ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ

Πηγή
pelop.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button