Επικαιρότητα

Ο 6 μηνών Μιχαήλ Άγγελος θα υποβληθεί σε χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς και χρειάζεται τη βοήθειά μας

Ο 6 μηνών Μιχαήλ Άγγελος από τη Ρόδο ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να δώσει τη πιο μεγάλη μάχη της ζωής του καθώς στα μέσα Σεπτεμβρίου θα υποβληθεί σε χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς.

Το 6ωρο χειρουργείο γίνεται για να αντιμετωπιστεί μία εκ γενετής καρδιακή κατασκευαστική ανωμαλία που προκαλεί κυάνωση (μπλε χρώμα στο δέρμα, στα χείλη, στα νύχια).  Στις 16 Σεπτεμβρίου θα γίνει το χειρουργείο με επικεφαλή τον καρδιοχειρουργό Αυξέντιο Καλαγκό.

Οι γονείς του, Μιχάλης και Σοφία Καραολάνη, μίλησαν για την περιπέτεια υγείας του μικρούλη στη Rodiaki.gr και τα έξοδα των 15.000 ευρώ που απαιτούνται. Καθώς μετά την εγχείριση, το παιδί θα χρήζει τακτικής παρακολούθησης  ανά 15 μέρες στην Αθήνα για ένα χρόνο που όπως έχουν υπολογίσει θα πρέπει να καταβάλλουν  1.000 ευρώ τον μήνα.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Ο Μιχαήλ Άγγελος, έχει τέσσερις διαφορετικές παθήσεις στην καρδιά του. Τετραλογία του Fallot, με σοβαρού βαθμού βαλβιδική και υποβαλβιδική στένωση, της πνευμονικής. Έχει τρία τέταρτα φύσημα και στην αριστερή κοιλία μία τρυπούλα που περνάει μη οξυγονωμένο αίμα. Δεν οξυγονώνεται γι αυτό του πέφτει το οξυγόνο πολύ και μελανιάζει το παιδί. Τώρα, το οξυγόνο του αίματος του παιδιού (κορεσμός) είναι στο 83 και δεν κάνει να πέσει άλλο. Το προηγούμενο διάστημα ήταν 88 και έπεσε στο 83.” λένε οι γονείς.

Η υγεία του παιδιού είναι επιβαρυμένη και όπως δήλωσαν οι γονείς “Μελανιάζει γύρω από τα χειλάκια του, τα μάτια του γίνονται μπλε γύρω-γύρω… Δεν πρέπει να κλαίει καθόλου γιατί ζορίζεται… Το οξυγόνο του αίματός του (κορεσμός), αντέχει λίγο ακόμη. Κάθε 8 ώρες παίρνει φάρμακο για να του καθυστερήσει το πρόβλημα. Η μία κοιλία είναι ατροφική και έτσι δουλεύει η άλλη πιο πολύ και κουράζεται.”

Διαβάστε:  Να δώσουμε στον Άγγελο την ελπίδα μια μέρα να περπατήσει...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Οι γονείς ελπίζουν ότι όλα θα πάνε καλά και στέλνουν τις καλύτερες θετικές τους σκέψεις για το κρίσιμο χειρουργείο

Θέλουμε να πετύχει  το πρώτο χειρουργείο, να μη χρειαστεί δεύτερο παρά μόνο στα 18 του χρόνια. Ο μεγάλος αγώνας είναι τώρα, στο πρώτο χειρουργείο! Στις 16 Σεπτεμβρίου η επέμβαση, επί τρεις μέρες το μωρό θα είναι στην εντατική και μετά αν πάνε όλα καλά θα μπει σε ειδικό δωμάτιο και θα είναι μόνο με τη μητέρα του περίπου άλλες 10 μέρες.

Τον Μιχαήλ Άγγελο τον τάξαμε εδώ, στην εκκλησία του Αρχαγγέλου.

*Είπαμε ότι στη βάπτισή του, που θα μπορεί να κλάψει όσο τραβά η ψυχούλα του, θα κάνουμε μεγάλο γλέντι για τη ζωή που νίκησε, για τον Μιχαήλ Άγγελο, τον νικητή. Και θα καλέσουμε όλο τον κόσμο που τον βοήθησε να ζήσει, όλοι νονοί θα είναι γι’ αυτό το παιδί.

Εάν επιθυμείτε να συνδράμετε στην έκκληση της οικογένειας μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον μπαμπά του παιδιού

Για πληροφορίες: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΟΛΑΝΗΣ 6936 237251

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button