Ζωή & Αναπηρία

Ο 17xρονος Gabe Adams γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια και σήμερα είναι μέλος μιας ομάδας χορού

Παράδειγμα προς μίμηση, κι όχι μόνο για τους συμμαθητές του, είναι ο 17χρονος Gabe Adams, που αποφάσισε να μην αφήσει τίποτα να μπει εμπόδιο ανάμεσα σε αυτόν και το όνειρό του να χορέψει. Ούτε καν το γεγονός πως έχει γεννηθεί χωρίς χέρια και πόδια.

Ο Gabe γεννήθηκε με σύνδρομο Hanhart, μια ασθένεια που επηρεάζει την ανάπτυξη κι εξέλιξη των άκρων. Ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε αυτή η αναπηρία του να τον εμποδίσει από το να γίνει μέλος της ομάδας χορού στο σχολείο του.

Τελικά, όχι μόνο μπήκε στην ομάδα χορού του Davis High School της Utah, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα χόρεψε και για πρώτη φορά μπροστά σε όλους τους συμμαθητές του, στο διάλειμμα ενός αγώνα μπάσκετ.

“Βλέποντάς τον παίρνω έμπνευση καταλαβαίνω απολύτως γιατί τον έβαλαν στην ομάδα” λέει ένας συμμαθητής του, ενώ η δασκάλα χορού του Gabe σχολιάζει: “Όταν τον βλέπουν, δεν συνειδητοποιούν πόσο δύσκολο είναι να ντυθεί, πόσο δύσκολο είναι να ανεβοκατέβει στην καρέκλα του, αλλά ο Gabe τα κάνει όλα μόνος του”.

“Ήθελα να είμαι κάτι παραπάνω από το παιδί στο αναπηρικό αμαξίδιο” λέει ο ίδιος ο Gabe, που ομολογεί πως την πρώτη φορά που χόρεψε ήταν 12 ετών. Έκτοτε έκανε συνεχώς προπονήσεις για να καταφέρει μια μέρα να μπει στην ομάδα χορού και δεν ήταν καθόλου εύκολο να τις κρατήσει κρυφές από τους γονείς του και τα 13 αδέρφια του.

Ο Gabe υιοθετήθηκε από ένα ορφανοτροφείο στη Βραζιλία όταν ήταν ακόμη μωρό. Η μητέρα του Janelle Adams, σήμερα 57 ετών, άκουσε την ιστορία του παρατημένου μωρού που γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια και δεν μπορούσε να το βγάλει από το μυαλό της. “Αναρωτιόμουν συνέχεια ‘Πως θα τον ταΐζω; Πως θα τον ντύνω; Πως θα του μάθουμε να περπατάει;'” είχε πει στο People Magazine. “Το ένιωσα σαν σωστό. Το να τον φέρουμε μαζί μας στην Utah ήταν απλώς κάτι που έπρεπε να κάνουμε” εξηγεί.

Διαβάστε:  Η ανάπηρη χορεύτρια, που ξεσήκωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τανγκό στο Μπουένος Άιρες
Ο Gabe αποδίδει όλα όσα καταφέρνει να κάνει μόνος του σήμερα στο γεγονός πως οι γονείς του ποτέ δεν του συμπεριφέρθηκαν σαν να είναι ανίκανος. “Με βοήθησαν να δω τον εαυτό μου σαν ένα φυσιολογικό παιδί που θα μπορούσε να είναι ανεξάρτητο” σημειώνει ο 17χρονος. “Απλώς χρειαζόμουν μια διαφορετική προσέγγιση για να καταφέρω πράγματα” καταλήγει.

Δείτε το βίντεο από την εμφάνιση του 17χρονου Gabe:

Πηγή
www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button