Επικαιρότητα

Ο περίεργος «Γολγοθάς» στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

Τα ασανσέρ δεν λειτουργούν, άρρωστοι πρέπει να κατεβαίνουν από τις σκάλες, κάποιοι εγκλωβίζονται…

Διασωληνωμένοι ασθενείς μεταφέρονται στα χέρια από τις σκάλες, καρκινοπαθείς και άτομα με ειδικές ανάγκες που ανεβοκατεβαίνουν τρεις και τέσσερις ορόφους με τα πόδια αλλά και εγχειρισμένοι οι οποίοι εγκλωβίζονται στα ασανσέρ κατά τη διακομιδή τους από τη μονάδα εντατικής θεραπείας. Δεν πρόκειται για εικόνες από κάποια τριτοκοσμική χώρα της Αφρικής αλλά για την καθημερινότητα που βιώνουν χιλιάδες ασθενείς σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής.

Στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα τα ασανσέρ έχουν καθηλωθεί εδώ και 40 ημέρες λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα ασθενείς και γιατροί να ανεβαίνουν αλλά και να… κατεβαίνουν καθημερινά έναν “Γολγοθά” προκειμένου να φτάσουν στους θαλάμους νοσηλείας και τις κλινικές.

Την περασμένη Πέμπτη, ένας ηλικιωμένος -βγαίνοντας από την εντατική έπειτα από 40 ημέρες- έμεινε επί μισή ώρα πάνω στο φορείο περιμένοντας το ασανσέρ που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας. Η κόρη του προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη κατά της Διοίκησης του νοσοκομείου. Ο ασθενής την επόμενη ημέρα πέθανε…

Ελάχιστες ημέρες πριν, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ -μεταφέροντας ασθενή με έμφραγμα- εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ και οι τραυματιοφορείς αναγκάστηκαν να τον πάρουν στα χέρια ώστε να τον μεταφέρουν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Τα περιστατικά αυτά, εξάλλου, δεν αποτελούν εξαίρεση καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου χρέη τραυματιοφορέων εκτελούν οι πυροσβέστες οι οποίοι απεγκλωβίζουν τους ασθενείς από τους σταματημένους ανελκυστήρες.

Το ethnos.gr πραγματοποίησε αυτοψία στους διαδρόμους του Αλεξάνδρα και κατέγραψε τις εικόνες με τους δεκάδες ασθενείς και συγγενείς ασθενών να στριμώχνονται στο μοναδικό ασανσέρ που λειτουργεί.

Όπως αποκαλύπτει στο ethnos.gr η καρδιολόγος και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αλέξανδρα, Σοφία Χατζίδου, πριν από τρεις ημέρες δεν μπόρεσε να γίνει η διανομή του φαγητού στους θαλάμους των ασθενών εξαιτίας των χαλασμένων ανελκυστήρων ενώ πρόσφατα διασωληνωμένος ασθενής εγκλωβίστηκε και σώθηκε χάρη στην παρέμβαση των πυροσβεστών τους οποίους κάλεσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

“Κλείνονται μέσα άνθρωποι εμφραγματίες. Ένα έμφραγμα προχθές κατέβηκε στα χέρια του ΕΚΑΒ”, καταγγέλλει η κυρία Χατζίδου επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι και οι έγκυες για να φτάσουν στις αιμοληψίες ανεβαίνουν δύο και τρεις ορόφους.

“Στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα η ανεπάρκεια και η αναποτελεσματικότητα των υπευθύνων φαίνεται από τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στην κατά τα άλλα εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών που το νοσοκομείο παρέχει. Πιο πειστικό επιχείρημα από τη δυσλειτουργία των ανελκυστήρων τους τελευταίους μήνες δεν υπάρχει”, λέει από την πλευρά του και ο Σπύρος Μπαρμπαρέσος, φυσικοθεραπευτής και γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

Και το τεστ κοπώσεως στις σκάλες του Αλεξάνδρα καλά κρατεί…

Πηγή
ΕΘΝΟΣ
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button