ΠαιδιάΥγεία

Ο παιδίατρος προειδοποιεί: Γονείς, να τι φταίει και ο σταφυλόκοκκος ταλαιπωρεί τα παιδιά το χειμώνα

O Δρ. Τάσος Σέρμπης, Παιδίατρος εξειδικευθείς στην παιδοενδοκρινολογία με μια ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί τους γονείς να σταματήσουν να δίνουν με την παραμικρή αφορμή αντιβιοτικά στα παιδιά καθώς αυτή η πρακτική έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται μικροβιακή αντοχή.

Mε απλά λόγια τα βακτήρια γίνονται ανθεκτικά, δεν εξουδετερώνονται με τα φάρμακα και συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά στον οργανισμό.

Όπως εξηγεί ο κ. Σέρμπης αυτός είναι και ο λόγος που ακόμα και το χειμώνα υπάρχουν κρούσματα σταφυλόκοκκου στο δέρμα των παιδιών.

Γονείς, μην δίνετε στα παιδιά σας αντιβιοτικά με το παραμικρό. Δείτε την ανάρτηση του παιδιάτρου

Σταφυλόκοκκος στο δέρμα των παιδιών τον χειμώνα! Πριν 2-3 χρόνια ούτε που θα το φανταζόταν κανείς. Το τελευταίο διάστημα, πολλά παιδιά έρχονται στο ιατρείο με μολυσματικό κηρίο (δερματική λοίμωξη από σταφυλόκοκκο) που αντιμετωπίζεται όλο και πιο δύσκολα.

Πού οφείλεται αυτή η εξέλιξη; Μα είναι απλό: όσο περισσότερα αντιβιοτικά παίρνουμε εμείς και δίνουμε στα παιδιά μας, όσο περισσότερα αντιβιοτικά συνταγογραφούν οι γιατροί σε ιδιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία, όσο περισσότερα αντιβιοτικά δίνουν οι φαρμακοποιοί στους πελάτες τους, όσο περισσότερα αντιβιοτικά δίνουν οι κτηνοτρόφοι στα ζώα τους, τόσο πιο σύντομα θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Αν συνεχίσουμε έτσι, σε 1-2 δεκαετίες εκτιμάται ότι ο μέσος όρος ζωής στις δυτικές κοινωνίες θα αρχίσει να πέφτει καθώς δε θα υπάρχουν φάρμακα να αντιμετωπιστούν συνήθεις λοιμώξεις όπως η πνευμονία, η αμυγδαλίτιδα και η ωτίτιδα! Ειδικά στην Ελλάδα, το πρόβλημα θα είναι τεράστιο καθώς είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση αντιβιοτικών παγκοσμίως. Δείτε το σχετικό διάγραμμα και ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!

Διαβάστε:  Σταφυλοκοκκικές μολύνσεις (λοιμώξεις) στα παιδιά... | Δρ Ελισάβετ Ευσταθίου, Παιδίατρος

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button