Παιδιά

Ο μικρότερος Έλληνας πιανίστας. Το 5χρονο παιδί-θαύμα που έχει διαπρέψει στους διαγωνισμούς πιάνου (βίντεο)

Ο μικρός Στέλιος Κερασίδης είναι ο πιο νέος Έλληνας πιανίστας. Μπορεί να είναι μόλις 5 χρονών, αλλά ο τρόπος που παίζει και η μελωδία του μαγεύει το κοινό. Η μουσική του ωριμότητα και η συγκέντρωσή του όταν παίζει, εντυπωσιάζει και τους ειδικούς.

Το ταλαντούχο αγόρι άρχισε να παίζει πιάνο όταν ήταν ακόμη 3 ετών. Δάσκαλοί του είναι ο πατέρας του πιανίστας Φώτης Κερασίδης και η διεθνώς αναγνωρισμένη καθηγήτρια πιάνου, Αγάθη Λεϊμονή.

Πρόκειται για ένα «παιδί θαύμα», που έχει διαπρέψει και στους δυο πανελλήνιους διαγωνισμούς που έχει συμμετάσχει.
Τον Απρίλιο ο μικρός Στέλιος από τη Νέα Μάκρη, κέρδισε το Αριστείο της Χορωδίας Ορχήστρας Νέων (ΧΟΝ), συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από οποιοδήποτε άλλο διαγωνιζόμενο.

Λίγο αργότερα, συμμετείχε στην 9η Διεθνή Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου «Αναστάσιος Λεϊμονής» στον Πόρο που προσφέρεται σε σπουδαστές πιάνου όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων για να δείξουν το ταλέντο τους και να μοιραστούν με το κοινό την τέχνη τους.

Ο μικρός Στέλιος έπαιξε με ορχήστρα ένα κονσέρτο του Bach. Στο πλάι του είχε έναν από τους πιο γνωστούς μαέστρους στην Ελλάδα, τον Γιώργο Αραβίδη, ο οποίος πλέον είναι διευθυντής σπουδών του Ελληνικού Ωδείου Βορείων Προαστίων και υπεύθυνος σπουδών του Ελληνικού Ωδείου σε Ελλάδα και Κύπρο.

Δείτε το βίντεο με τον μικρό Στέλιο που παίζει Bach:

Πηγή
http://valueforlife.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button