Επικαιρότητα

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας σε αμαξίδιο για να βιώσει τα προβλήματα που αντιμεταπόζουν τα άτομα με αναπηρία

Μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο Δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για την εβδομάδα κινητικότητας κ. Σωκρ. Παππάς.

Σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑΜΕΑ περιηγήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης με αναπηρικό αμαξίδιο.

Στόχος ήταν να βιώσει ο πρώτος πολίτης της πόλης, αλλά και γενικότερα οι αιρετοί, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητα τους σε σχέση με την κίνηση τους στην πόλη.

Όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος η κατάσταση δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Πολλές από τις ράμπες πρόσβασης προς τα πεζοδρόμια είναι ακατάλληλες για να ανέβει το αναπηρικό αμαξίδιο καθώς δεν έχουν την κατάλληλη κλίση, έχουν λακκούβες και άλλες φθορές και κάποιες από αυτές έχουν “φρύδι”.

Πολλές φορές τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα από διάφορα εμπόδια. Οι διάφορες φθορές, λακκούβες και χαλασμένα πλακάκια που υπάρχουν, τα ποδήλατα που είναι άναρχα σταθμευμένα σε πολλά κεντρικά σημεία, δημιουργούν μια δύσκολη πραγματικότητα για τα ΑΜΕΑ.

Ο Δήμαρχος με το πέρας της βιωματικής διαδικασίας δήλωσε ότι η κατάσταση στον τομέα της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία δεν είναι καλή. Ζήτησε τη συνδρομή του σωματείου και δεσμεύθηκε ότι θα αναζητηθούν λύσεις. Ωστόσο εξήγησε ότι θα πρέπει να τεθούν προτεραιότητες καθώς τα σημεία όπου θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις είναι πολλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ κ. Τσίγκας υπογράμμισε ότι είναι πρώτη φορά Δήμαρχος και γενικότερα αιρετοί κάθονται σε αναπηρικό καρότσι και βιώνουν την πραγματικότητα ενός ΑμΕΑ και για το λόγο αυτό συνεχάρη θερμά τον δήμαρχο κ. Τσιάκο και τον Δημ. Σύμβουλο κ. Παππά για την ενέργεια τους.

Διαβάστε:  Το ΚΑΤ και τα κρατικά κτίρια δεν είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία!!!

Πηγή
https://volos.ert.gr/
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button