Επικαιρότητα

Ο αδικοχαμένος 12χρονος Σταύρος χάρισε ζωή σε μια 14χρονη ασθενή με κυστική ίνωση

Την περασμένη Παρασκευή οι γονείς του 12χρονου Σταύρου Αβραμίδη που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έχοντας πέσει από ύψος 12 μέτρων πήραν την δύσκολη αλλά και συνάμα γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους καθώς οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Όπως έγινε γνωστό ο 12χρονος Σταύρος με τον θάνατο του «χάρισε» ζωή σε ένα 14χρονο κορίτσι που έπασχε από κυστική ίνωση και νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Παλέρμο.

Οι πνεύμονες του 12χρονου μεταμοσχεύτηκαν σε 14 χρονη στο Παλέρμο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ, η 14χρονη έλαβε το πολυτιμότερο δώρο, του πνεύμονες του 12χρονου Σταύρου. Η μεταμόσχευση έγινε με επιτυχία, το 14χρονο κορίτσι δέχθηκε το μόσχευμα και βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη.

Η χαρά της οικογένειάς της απερίγραπτη καθώς το 14χρονο κορίτσι βρισκόταν στο τελικό στάδιο αναπνευστικής ανεπάρκειας.

«Πληροφορηθήκαμε από την ιατρική ομάδα του Παλέρμο ότι οι πνεύμονες του μικρού Σταύρου μεταμοσχεύτηκαν σ΄ ένα 14χρονο κορίτσι, το οποίο νοσηλευόταν στην Εντατική Θεραπεία σε βαριά κατάσταση. Όλα πήγαν καλά και πλέον το 14χρονο κορίτσι ξεκινά μια νέα ζωή με το οξυγόνο που της χάρισε ο μικρός Σταύρος.

Αυτό είναι το μεγαλείο της δωρεάς οργάνων. Ενημέρωσα τη μητέρα του 12χρονου και η χαρά της ήταν μεγάλη. Υποκλινόμαστε για μια ακόμα φορά στη στάση της οικογένειας του 12χρονου που μέσα στον μεγάλο πόνο τους πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα ζωτικά όργανα του παιδιού τους», δήλωσε στην «Γ» ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης.

Τα δώρα ζωής του 12χρονου

Εκτός από τους πνεύμονες αφαιρέθηκαν οι κερατοειδείς, το ήπαρ και οι νεφροί του, οι οποίοι δόθηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης προκειμένου να δωρίσουν ζωή σε ασθενείς που βρίσκονται στη λίστα και περιμένουν το πολυπόθητο μόσχευμα.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button