Ζωή & ΑναπηρίαΧωρίς κατηγορία

Ο άνθρωπος χωρίς χέρια που παίζει καταπληκτικά κιθάρα με τα ακροδάχτυλα των ποδιών του (Βίντεο)

Τι και εάν γεννήθηκε χωρίς χέρια. Το πάθος του για τη μουσική ήταν τόσο δυνατό που ξεπέρασε την αναπηρία του και παίζει κιθάρα σαν επαγγελματίας.

Ο Μαρκ Γκόφνι είναι 46 ετών. Γεννήθηκε δίχως χέρια από τους αγκώνες και κάτω. Από παιδί ο Μαρκ είχε ένα όνειρο. Να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Και παρά την αναπηρία του, κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Γυρνάει τον κόσμο παίζοντας κιθάρα.

Και όταν λέμε παίζοντας, δεν εννοούμε να γρατζουνάει απλά μια κιθάρα. Ο Μαρκ παίζει εκπληκτικές μελωδίες, τόσο κλασσικές, όσο και μελωδίες από μεγάλα ροκ συγκροτήματα που έγραψαν ιστορία στη μουσική.

Ο Μαρκ με το σακίδιο του στον ώμο γυρνά τον κόσμο και όταν του τελειώσουν τα χρήματα, ανοίγει τη θήκη της κιθάρας του, την ακουμπάει στο δρόμο και αρχίζει να παίζει με τα πόδια. Ο κόσμος στην αρχή κοιτάζει διστακτικός, αλλά σύντομα δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τις ικανότητες του Μαρκ.

Πριν από το μεγάλο του ταξίδι ο Μαρκ ήταν και μέλος μιας μπάντας, η οποία μάλιστα άνοιγε τις συναυλίες των ντεφ Λέπαρντ. Ειρωνεία: Ο ντράμερ των Λέπαρντ δεν έχει και εκείνος χέρια.

Πηγή
http://www.topontiki.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button