Επικαιρότητα

Ουκρανή παίζει πιάνο για τελευταία φορά πριν αφήσει το βομβαρδισμένο σπίτι της και συγκινεί

Έπαιξε στο πιάνο της μια τελευταία φορά πριν εγκαταλείψει το βομβαρδισμένο σπίτι της, στην πόλη όπου γεννήθηκε

Ένα συγκινητικό βίντεο δείχνει την στιγμή που μια Ουκρανή παίζει ένα τελευταίο τραγούδι στο πιάνο της πριν αποχαιρετήσει το σπίτι της, που καταστράφηκε από ρωσική βόμβα.

Η επαγγελματίας πιανίστρια Irina Maniukina φαίνεται να απομακρύνει τις στάχτες από το πιάνο της, λίγες ώρες μετά την ρίψη μιας βόμβας περίπου 10 μέτρα από το σπίτι της, στη Bila Tserkva, νότια του Κιέβου.

Η 48χρονη μουσικός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη, όπου γεννήθηκε μετά την ρωσική αεροπορική επιδρομή που μετέτρεψε την περιοχή σε συντρίμμια, στις 5 Μαρτίου.

Η Irina Maniukina, που είναι μητέρα δυο παιδιών, τραβά το προστατευτικό κάλυμμα από το μεγάλο, λευκό πιάνο που είναι γεμάτο στάχτη και σκόνη. Στη συνέχεια ξεκινά να παίζει μια όμορφη μελωδία και πίσω της φαίνονται σπασμένα παράθυρα και συντρίμμια, ενώ έξω στέκονται γείτονες γύρω από έναν τεράστο κρατήρα στο έδαφος.

Η κόρη της, Karina Maniukina, δημοσίευσε το βίντεο στο TikTok, γράφοντας: «Μην κρίνετε, η μητέρα μου είναι επαγγελματίας πιανίστρια και αποφάσισε να παίξει λίγο πιάνο». Το βίντεο μετρά πάνω από 1,6 εκατομμύρια views, 225,000 likes και περισσότερα από 3,900 σχόλια.

«Το πρωί, η μητέρα με τον αδερφό μου πήγαν στην αγορά και εγώ ήμουν στην κουζίνα κι έφτιαχνα πάνκεικς. Η νύχτα ήταν ήρεμη και δεν ακούστηκε σειρήνα εκείνο το πρωί. Δεν άκουσα κανέναν θόρυβο, απλώς είδα ξαφνικά ένα μαύρο σύννεφο στα δεξιά μου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν είχα ακούσει κανένα αεροσκάφος ή κάποια βόμβα. Μετά την έκρηξη, όλα έγινα στάχτες και συντρίμμια. Κοίταξα το σπίτι και είδα μια φωτιά στο δωμάτιο του αδερφού μου», λέει η Karina.

Και συνεχίζει: «Πριν από αυτό, είχα ήδη τηλεφωνήσει στη μητέρα μου και ήρθαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν. Δεν μπορούσαν καν να μπουν στο σπίτι επειδή υπήρχαν παντού καλώδια στο δρόμο. Έτρεξαν μέσα και όλοι μαζί σβήσαμε την φωτιά. Μετά από αυτό, ανασάναμε όλοι με ανακούφιση, και η μητέρα μου αποφάσισε να καθίσει στο πιάνο. Άρχισε να παίζει, όχι για να χαλαρώσει, αλλά για να μαζέψει τις σκέψεις της και να αποχαιρετίσει το σπίτι, να θυμηθεί τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε εκεί».

Όπως εξηγεί, υπήρχε πολλή σκόνη και στάχτες στα πλήκτρα και όλοι ήταν σε κατάσταση σοκ. «Καλέσαμε φίλους και συγγενείς και η μητέρα μου άρχισε να καθαρίζει το σπίτι από τα γυαλιά και τα κατεστραμμένα έπιπλα, βγάζοντας επίσης έξω ό,τι απέμεινε. Η βόμβα έσκασε 10 μέτρα από το σπίτι μας», λέει.

Η οικογένεια έχει αναγκαστεί να ταξιδέψει 300 μίλια μέχρι την Λβίβ, στη δυτική Ουκρανία, όπου παραμένουν από την Δευτέρα. Η Karina λέει πως η πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στα πολωνικά σύνορα, είναι ένα «πολύ ήσυχο και ειρηνικό μέρος».

Πηγή
www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button