Νέα

Οι υπεύθυνοι έδωσαν απαντήσεις έπειτα από την καταγγελία που έκανε το γύρο του διαδικτύου…..(καφετέρια Θεσσαλονίκη που απομάκρυνε ΑΜεΑ)

Του Αντώνη Τσολναρά
Καταγγελία που προκαλεί ερωτηματικά για τον τρόπο εξυπηρέτησης των ΑμεΑ στους χώρους εστίασης προχώρησε μέσω διαδικτύου κάτοικος στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται σε ανάρτησή στο Facebook, οι δύο κοπέλες ξεκίνησαν από το σπίτι τους προκειμένου να απολαύσουν τον πρωινό καφέ σε γνωστή καφετέρια στο Ρετζίκι.

Όμως, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανάρτηση, το γεγονός ότι ήταν ΑμεΑ, «ήταν αρκετό για να μην γίνουν αποδεκτές από το μαγαζί».

Μεταξύ άλλων η καταγγελία αναγράφει χαρακτηριστικά ότι «δύο κοπέλες ξεκίνησαν ανέμελες από το σπίτι τους να πιουν το πρωινό τους καφέ, σε γνωστό καφέ του Ρετζικίου, να πουν τα νέα τους, να γελάσουν και να διασκεδάσουν. Τι κρίμα όμως. Τα σχέδιά τους ματαιώθηκαν, καθώς το γεγονός ότι είναι ΑμεΑ, ήταν αρκετό για να μην γίνουν αποδεκτές από το μαγαζί».

Όπως ήταν φυσικό, η παραπάνω καταγγελία κοινοποιήθηκε από αρκετούς χρήστες του διαδικτύου, που έσπευσαν να ζητήσουν τα «ρέστα» από τους υπεύθυνους της καφετέριας, οι οποίοι, έδωσαν απαντήσεις στο «P» για το εν λόγω περιστατικό.

«Ήταν μία απλή παρεξήγηση. Το κορίτσι ήρθε με τη φίλη χωρίς να συνοδεύεται από ενήλικο και επειδή είναι κάτω των 18, ένας από τους υπαλλήλους του μαγαζιού έθεσε το ζήτημα της συνοδείας ανηλίκων, χωρίς να γίνεται απολύτως κατανοητός».

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες του καταστήματος, το θέμα «έχει λυθεί, μιλήσαμε τόσο με την οικογένεια όσο και με το κορίτσι και ζητήσαμε ταπεινά συγγνώμη». «Ποτέ δεν υπήρξαν διακρίσεις για το ποιος θα έρθει στο μαγαζί», προσθέτουν.

Και μην ξεχνάτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα ή να μας ακολουθήσετε στο twitter
Πηγή
politik.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button