Ψυχολογία

Οι καλοί άνθρωποι σκέφτονται με την καρδιά και γι’αυτό δεν μπορούν να αλλάξουν.

Σε μια εποχή που η υποκρισία, η ζήλια και η κακία βρίσκονται στο ζενίθ τους, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν επάξια τις λέξεις αγνότητα και καλοσύνη! Βρίσκονται ανάμεσά μας! Θα τους αναγνωρίσετε εύκολα αφού έχουν έτοιμο ένα χαμόγελο για τον καθένα! Η ματιά τους είναι καθαρή και αγνή και καθρεπτίζεται ολη η καλοσύνη που έχουν στην ψυχή τους σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους!

Είναι άραγε πραγματικά καλοί ή προσποιούνται; θα σκεφτούν ορισμένοι! Και όμως! Οι ανιδιοτελείς πράξεις τους δεν θα σε αφήσουν να τους αμφισβητήσεις! Βοηθούν με γνώμονα την καρδιά χωρίς να περιμένουν κατι ως αντάλλαγμα! Το μοναδικό πράγμα που αποζητούν είναι η αναγνώριση όσων προσφέρουν όχι με υλικά αγαθά αλλά με το να τους νοιάζεσαι και να τους αγαπάς! Έχουν τόση αγάπη μέσα τους να διοχετεύσουν ωστόσο θέλουν να νιώθουν πως παίρνουν και εκείνοι αγάπη!

Συχνά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, το καταλαβαίνουν βέβαια κάποια στιγμή και πληγώνονται βαθιά γι’ αυτό, όμως δε μπορούν να αλλάξουν! Κάνουν και πάλι τα ίδια λάθη επειδή σκέφτονται με την καρδιά! Θεωρούν πως εκεί εξω πρέπει να υπάρχουν ακόμα άτομα που να εκτιμούν, να αγαπούν, να νοιάζονται!

Συνεπώς, όταν αισθανθούν την αδικία, απομακρύνονται… χωρίς πολλά λόγια, αντιδικίες και εξηγήσεις! Όπως καλοσυνάτα μπήκαν στη ζωή σου, έτσι θα αποχωρήσουν από αυτή! Αθόρυβα! Γι’ αυτό αν έχεις την τύχη να συναντήσεις κάποτε έναν τέτοιο άνθρωπο, μην κάνεις το λάθος και τον χάσεις από τη ζωή σου! Το μόνο το οποίο χρειάζεται είναι να προσέξεις την συμπεριφορά σου.

 

Πηγή
www.stroumfaki.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button