Επικαιρότητα

Οι «αόρατες» κλούβες της Ηρώδου Αττικού κατά των ΑμεΑ!

Μπορεί ο Πρωθυπουργός να μην τις βλέπει, όμως ήταν εκεί για να τον προστατεύσουν από τους επικίνδυνους διαδηλωτές με τα αμαξίδια. Ακόμα και όταν αυτός λείπει από την πρωθυπουργική βίλα της Ηρώδου Αττικού.

Ο Αλέξης Τσίπρας την Δευτέρα απουσίαζε από το Μέγαρο Μαξίμου. Είχε πάει στα Καλάβρυτα να μιλήσει σε κάτι κτηνοτρόφους. Κατά σύμπτωση η 3η Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Και κάποια από αυτά τα άτομα θέλησαν να διαδηλώσουν στην Αθήνα, είτε για λόγους ευαισθητοποίησης των υπολοίπων, είτε επειδή απλώς έχουν κάθε άλλο λόγο να το κάνουν, καθώς αυτή η πόλη μόνο τη ζωή τους δεν διευκολύνει.

Εν όψει της πορείας αυτής και απουσία του Πρωθυπουργού, κλούβες παρατάχθηκαν στην Ηρώδου Αττικού. Eνα φρούριο κτίστηκε για να προστατεύσει το Μέγαρο Μαξίμου. Παρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει ότι δεν έχει κλούβες των ΜΑΤ να τον φυλάνε έξω από το σπίτι του και το γραφείο του, αυτές οι άτιμες ήταν εκεί. Για να αποτρέψουν αυτήν την προφανή απειλή κατά της δημόσιας ασφάλειας.

Ας υποθέσουμε απλώς ότι κάποιο από αυτά τα άτομα με αναπηρία, δεν ήταν ένας επικίνδυνος και αγριεμένος διαδηλωτής που θα ήθελε να πετάξει μολότοφ και να ανατινάξει το Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά ότι ήθελε απλώς να κατέβει την Ηρώδου Αττικού και να πάει μία βόλτα στο Ζάππειο, ας πούμε.

Δεν θα μπορούσε, γιατί οι κατά τα άλλα αόρατες κλούβες είχαν παραταχθεί στην Ηρώδου Αττικού. Και αφού ο Τσίπρας έλειπε, μάλλον θα ήταν εκεί για να φυλάνε τον Φλαμπουράρη και τον Βερναρδάκη.

Μπορεί και να αντιπαρέλθει κάποιος το ότι ο κατά τα άλλα κοινωνικά ευαίσθητος Πρωθυπουργός δεν είχε στείλει έστω ένα μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ. Μπορεί οι σύμβουλοί του να το λησμόνησαν ή να είχαν αφοσιωθεί στην συγγραφή της ομιλίας προς τους κτηνοτρόφους.

Όμως αυτό που δεν κρύβεται, είναι η θλιβερή εικόνα μίας κυβέρνησης που λέει ότι μεριμνά για τους αδύναμους και τους περιθωριοποιημένους και την ίδια στιγμή φοβάται μην τυχόν και οι άνθρωποι με τα αμαξίδια φτάσουν έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Υπάρχει όμως μία παρηγοριά. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ και Διαστήματος Παππάς, υπέγραψε ολόκληρη υπουργική απόφαση για το πώς θα βλέπουν τηλεόραση. Και μας ενημέρωσε και στο twitter:

«Υποχρέωση μας να θωρακίζουμε τα δικαιώματα των ΑμεΑ. Σήμερα υπογράψαμε Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του τρόπου με τον οποίο θα έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό προϊόν. Ένα πρώτο βήμα για την ισότιμη πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία».

Μάλλον αλλάζει η ζωή τους μετά από αυτό…

Πηγή
www.protagon.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button