Επικαιρότητα

Οδοντιατρικό μηχάνημα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ στο νοσοκομείο Pόδου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εκτέλεση οδοντιατρικών πράξεων σε ΑΜΕΑ, ενήλικους και ανήλικους, όπως έκανε γνωστό η διοικήτρια κ. Κατερίνα Χατζηστρατή.

Έπειτα από δημοσιοποίηση της επιστολής του χειρουργού ορθοπαιδικού κ. Γιάννη Ορφανού στην “δ” για το πώς θα καλύπτονται οι ανάγκες των ΑΜΕΑ από το Νοσοκομείο της Ρόδου, η διοικήτρια του Νοσοκομείου της Ρόδου ανέφερε ότι το απαραίτητο μηχάνημα έχει ήδη αγοραστεί και έχει εγκατασταθεί σε αίθουσα χειρουργείου.

Μάλιστα η κ. Κ. Χατζηστρατή ανέφερε ότι το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη λίστα των υποψηφίων χρηστών των υπηρεσιών και η μετακίνηση του ειδικού ιατρικού κλιμακίου από την Αθήνα.

Ειδικότερα, η διοικήτρια του νοσοκομείου γνωστοποίησε τα εξής: «Το οδοντιατρικό μηχάνημα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ, έχει αγοραστεί από το νοσοκομείο Ρόδου εδώ και αρκετό καιρό ενώ χθες, εγκαταστάθηκε σε χειρουργική αίθουσα του Νοσοκομείου Ρόδου! Μένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία για λίστα των υποψηφίων χρηστών των υπηρεσιών. Στη συνέχεια θα μετακινηθεί κλιμάκιο ειδικών από νοσοκομείο της Αθήνας για αντιμετώπιση των περιστατικών».

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, αναμένεται να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει παιδιά ΑΜΕΑ και τους γονείς τους (πρόκειται για θέμα που ανέδειξε ο δημοσιογράφος Κώστας Σαμιωτάκης) όπως επίσης θα ανακουφίσει και ενήλικες με αναπηρίες που μέχρι σήμερα αναγκάζονται να καταφεύγουν σε νοσοκομεία των Αθηνών ακόμα και για ένα απλό σφράγισμα.

Πηγή
www.dimokratiki.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button