Νέα

Οδηγίες Εγγραφής Τυφλών στην Άυλη Συνταγογράφηση

Παρουσιάζουμε έναν εύκολο τρόπο, με τον οποίο ένας άνθρωπος με προβλήματα όρασης, μπορεί να γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση.

➠ Έχουμε ανοίξει έναν Chrome και πληκτρολογούμε τη σελίδα ehealth.gov.gr.

Μας ανοίγει ένα παράθυρο στο οποίο με τον NVDA δεν μπορούμε να διαβάσουμε πολλά πράγματα. Πατάμε κάτω βελάκι, πατάμε άλλο ένα. Μας λέει: Παράθυρο διαλόγου με δυνατότητα κλικ. Πατάμε Enter πάνω του. Και πατάμε το B για να βρούμε το πρώτο κουμπί. Λέει: Είσοδος στην υπηρεσία, πατάμε Enter. Ξαναπατάμε το κουμπί Β και μας πάει πάλι στο κουμπί Είσοδος. Πατάμε πάλι Enter. Μας πήγε στη σελίδα της ΑΑΔΕ για να μπούμε με τους κωδικούς Taxis. Πατάμε μία φορά το F. Εδώ πληκτρολογούμε το Username μας. Αφού πληκτρολογήσαμε user και password, πατάμε ένα Tab, μας λέει “είσοδος κουμπί”. Πατάμε Enter.

➠ Έχουμε συνδεθεί.

Πατάμε και πάλι το B. Για να μας πάει στο κουμπί εξουσιοδότηση. Πατάμε Enter. Τώρα μας ζητάει το ΑΜΚΑ μας. Για να μπορέσουμε να το βάλουμε όμως, πρέπει και πάλι να βρούμε με κάτω βελάκι και να ακούσουμε αυτό: «Παράθυρο Διαλόγου με δυνατότητα κλικ». Πατάμε Enter. Πατάμε μία φορά το F. Μας ζητάει το ΑΜΚΑ. Αφού πληκτρολογήσουμε το ΑΜΚΑ μας, πατάμε ένα Tab, ακούμε “Είσοδος” και πατάμε Enter.

➠ Μας έχει βάλει πλέον στα στοιχεία μας.

Πατάμε στο ίδιο κουμπί πάλι Enter, για να μπορέσουμε να μπούμε. Και πατάμε μία φορά το B. Πρέπει να πατήσουμε Enter εδώ πέρα για να κάνουμε επιβεβαίωση των στοιχείων. Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι τα στοιχεία είναι σωστά καλό θα ήταν να τα διαβάσουμε ένα – ένα με κάτω βελάκι. Μόλις βεβαιωθούμε ότι είναι σωστά πατάμε «Επιβεβαίωση».

➠ Τώρα μας έβαλε στα ατομικά στοιχεία άυλης συνταγογράφησης.

Πατάμε μία φορά το X. Μας λέει ότι “επιθυμώ άυλη συνταγογράφηση”. Και το έχει μη επιλεγμένο. Εμείς θα πατήσουμε πάνω του space για να γίνει επιλεγμένο. Συνεχίζουμε τώρα με κάτω βελάκι. Εδώ μας λέει “κινητό”. Άλλο ένα κάτω βελάκι. Δεν έχει κινητό. Πατάμε πάνω του Enter. Γράφουμε το κινητό μας. Πατάμε ένα Tab, για να ακούσουμε το κουμπί “Επιβεβαίωση” και πατάμε πάνω του Enter για να μας έρθει ένα μήνυμα και να επιβεβαιώσουμε το κινητό μας.

Έχουμε γράψει το κινητό μας, έχουμε πατήσει το κουμπί “επιβεβαίωση” και μας έχει έρθει ένα pin. Θα το πληκτρολογήσουμε. Πατάμε ένα Tab. Οκ. Εnter. Μας λέει ότι η επιβεβαίωση ήταν επιτυχής. Με ένα κάτω βελάκι μας λέει email. “Επεξεργασία” και πάλι δεν έχει. Πατάμε Enter. Θα γράψουμε το email μας και θα κάνουμε την ίδια διαδικασία με την επιβεβαίωση. Έχουμε πληκτρολογήσει το email μας προσοχή πρέπει να το πληκτρολογήσουμε σωστά. Έχουμε πάει στο φάκελο των εισερχομένων μας, έχουμε βρει το email που μας έχει έρθει από την άυλη συνταγογράφηση με σχετικό κωδικό επιβεβαίωσης και πάμε να το πληκτρολογήσουμε εδώ. Πατάμε ένα Tab. Οκ και Enter.

➠ Η επιβεβαίωση, λοιπόν, ήταν επιτυχής.

Για να ολοκληρώσουμε απομένει μόνο ένα βήμα. Πατάμε το B και Enter.

➠ Το σύστημα μας ενημερώνει: “Oλοκληρώσατε με επιτυχία την εγγραφή σας στο εξής οι συνταγές φαρμάκων και τα παραπεμπτικά εξετάσεων που θα συνταγογραφούνται από τον γιατρό σας πάντοτε κατόπιν επικοινωνίας μαζί του θα τα λαμβάνετε με μήνυμα στο κινητό ή/και στο email σας”.

Ακούσαμε το μήνυμα της επιτυχούς υποβολής αίτησης και είμαστε έτοιμοι, από εδώ και πέρα, να να γράφουμε εξετάσεις μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Αν έχετε απορίες, μην ξεχνάτε, στείλτε μήνυμα σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του meallamatia.gr ή στο email μας support@meallamatia.gr .

Επιμέλεια Κειμένων και Video: Δημήτρης Αμπατζής

Παραγωγή – Πνευματική Ιδιοκτησία: Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα μάτια»

*Η Δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, το Costas M. Lemos Foundation και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Δείτε το σχετικό video και με Ελληνικούς Υπότιτλους πατώντας εδώ ⇓

Πηγή
meallamatia.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button