Επικαιρότητα

ΟΑΣΑ : Τοποθετούνται 409 ειδικές πλατφόρμες σε στάσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ στα ΜΜΜ

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προμήθεια και τοποθέτηση 409 ειδικών πλατφορμών σε στάσεις αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ, συνολικού προϋπολογισμού 695.300 ευρώ.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν 409 ειδικές προεξοχές/πλατφόρμες σε πεζοδρόμια 156 στάσεων αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ για την διευκόλυνση της πρόσβασης του συνόλου των επιβατών, ιδίως των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων, στα μέσα αυτά.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) οι προεξοχές θα τοποθετηθούν σε στάσεις που βρίσκονται, κυρίως, γύρω από σταθμούς Μέσων Σταθερής Τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ). Δεδομένου ότι οι σταθμοί Μέσων Σταθερής Τροχιάς είναι πλήρως προσβάσιμοι στα άτομα με αναπηρία, με την υλοποίηση του έργου, καθίσταται εφικτή η δημιουργία ενός περισσότερο λειτουργικού δικτύου μετακίνησης για όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες.

Ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το αμέσως προσεχές διάστημα και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει και υλοποιεί ο ΟΑΣΑ για την επόμενη περίοδο, με στόχο την ριζική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό.

Η διευκόλυνση των μετακινήσεων για τα άτομα με αναπηρία αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον ΟΑΣΑ και στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός έχει τοποθετήσει μέχρι σήμερα ειδικές προκατασκευασμένες προεξοχές/πλατφόρμες σε 260 στάσεις, για την ευκολότερη επιβίβαση και αποβίβαση.

Στόχος του ΟΑΣΑ η βελτίωση της ποιότητας και προσβασιμότητας στα ΜΜΜ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νίκος Αθανασόπουλος δήλωσε ότι «η προμήθεια των νέων ειδικών προεξοχών εναρμονίζεται με το διαρκή στόχο του Οργανισμού για τη βελτίωση της ποιότητας και της προσβασιμότητας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες. Είναι δε σημαντικό ότι καταφέρνουμε και αξιοποιούμε πόρους ΕΣΠΑ. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ενταχθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και άλλα έργα των οποίων τις μελέτες έχει ωριμάσει ο ΟΑΣΑ, και τα οποία αποσκοπούν στην βελτίωση και την τεχνολογική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button