Ζωή & Αναπηρία

«Ξάπλωσα και ένιωσα ότι χάνω τα πόδια μου»: Η συγκλονιστική ιστορία του Νίκου και της Εύης από την καμπάνια της Lacta

Πριν από 1,5 χρόνο ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια που καθήλωσε τον Νίκο σε αναπηρικό αμαξίδιο

H Εύη Σακελλάρη και ο Νίκος Καραχάλιος είναι ένα από τα 28 ζευγάρια που συμμετέχουν στη διαφημιστική καμπάνια της Lacta που υμνεί τη διαφορετικότητα και καταρρίπτει τα στερεότυπα στον έρωτα.

Την Τρίτη το βράδυ βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μετά τα Μεσάνυχτα» και μίλησαν για την περιπέτεια υγείας του Νίκου όπου τους έκανε να δεθούν ακόμα πιο πολύ σαν οικογένεια.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από 15 χρόνια, μέσω κοινής παρέας και αμέσως κατάλαβαν πως είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο έρωτα και σύντομα το ζευγάρι έφτασε στα σκαλιά της εκκλησίας. Λίγο αργότερα ήρθε στη ζωή και ο καρπός του έρωτα τους, η 11χρονη σήμερα κόρη τους, που συμπλήρωσε με τον πιο όμορφο τρόπο την ευτυχία τους.

Πριν 1,5 χρόνο, όμως, η Εύη και ο Νίκος ήρθαν αντιμέτωποι με μία μεγάλη δοκιμασία που αρχικά τους κλόνισε. Ένα βράδυ και ενώ είχαν ξαπλώσει για να κοιμηθούν, ο Νίκος άρχισε να πονάει στη μέση του και σιγά σιγά να χάνει την αίσθηση και στα δύο του πόδια. Από εκείνη τη νύχτα και μέχρι σήμερα οΝίκος βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

«Ένιωσα ότι χάνω τα πόδια μου»

«Το 2009 έκανα μια μαγνητική όπου φάνηκε ότι είχα δυο μικρές κήλες. Είχα κάποιους μικρούς πόνους και για αυτό έκανα τη μαγνητική. Αρχικά οι γιατροί μου είπαν ότι από τη στιγμή που δεν με ενοχλούν πολύ οι δυο κήλες, δεν θα κάνουμε τίποτα. Στην πορεία δεν με ενοχλούσαν κάθόλου. Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 και ενώ ήμουν στη δουλειά αισθάνθηκα κάποιους πόνους. Πήγα σπίτι και όπως ξάπλωσα στο κρεβάτι μου, ένιωσα έναν πολύ δυνατό πόνο. Τότε άρχισα να νιώθω ότι χάνω λίγο λίγο τα πόδια μου. Ένιωθα ένα μούδιασμα και να χάνω την αίσθηση να μην μπορώ να τα κουνήσω. Θυμάμαι ότι έλεγα στην γυναίκα μου εκείνη τη στιγμή: “Εύη, χάνω τα πόδια μου και πρέπει να χειρουργηθώ τώρα”. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο στο σπίτι είχα χάσει τον έλεγχο και από τα δυο τα πόδια».

Οι γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και όπως έχουν πει στο ζευγάρι όσο περνάει ο καιρός δυστυχώς μειώνονται και οι ελπίδες για αποκατάσταση του προβλήματος.

Η περιπέτεια τους έφερε πιο κοντά

Όπως εξομολογείται η Εύη αυτή η ξαφνική αναπηρία του Νίκου τους διέλυσε, αλλά σιγά-σιγά κατάφεραν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να έρθουν, τελικά, ακόμα πιο κοντά!

«Την επόμενη ημέρα, στο νοσοκομείο αφού διαπιστώθηκε ότι ο μυελός πιεζόταν από τις κήλες, ο Νίκος μπήκε στο χειρουργείο και οι γιατροί μας έλεγαν ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι αντίστοιχο. Όσο περνάει ο καιρός οι ελπίδες να ξανασταθεί ο Νίκος στα πόδια του χάνονται αλλά οι δικές μας οι ελπίδες δεν πεθαίνουν ποτέ» λέει η Εύη και προσθέτει: «Ήταν ένα μεγάλο σοκ για μας. Διαλύθηκε η καθημερινότητά μας και νιώσαμε ότι φτάσαμε στο μηδέν. Μέσα από αυτές τις δυσκολίες ήρθαμε πολύ κοντά με τον Νίκο γιατί είχαμε κι ένα παιδί μαζί που έπρεπε να μεγαλώσουμε».

«Μας έχει πεισμώσει αυτή η περιπέτεια και μας έχει δέσει ακόμα πιο πολύ. Η Εύη για μένα είναι τα πάντα. Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα φύγει από κοντά μου και μάλιστα μου απέδειξε πως έχει πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη γιατί όλα τα βάρη τα σήκωσε η Εύη μου και την αγαπώ πολύ» λέει συγκινημένος ο Νίκος.

Η καμπάνια

Μέσα από την προσωπική τους ιστορία θέλουν να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της διαφορετικότητας γι’ αυτό και φωτογραφήθηκαν για το project «Η αγάπη έχει πολλές γεύσεις».

Η φωτογράφος που αποτύπωσε σε εικόνα τον Νίκο και την Εύη είναι η 30χρονη Ελληνογαλλίδα Κλόε Κριθαράς Ντεβιέν, γνωστή για το ακτιβιστικό της έργο και την ενασχόλησή της με πολλά κοινωνικά θέματα. Το σύνολο των 28 φωτογραφιών θα προβληθεί στη φωτογραφική έκθεση #ActForLove στο City Link που θα ανοίξει τις πύλες της ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό για μία εβδομάδα.

Πηγή
www.protothema.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button