Επικαιρότητα

Ντοκουμέντο: Για σεξουαλική κακοποίηση του ίδιου του παιδιού του κατηγορείται ο παιδίατρος στην Πάτρα

Παρά το γεγονός ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργήματα από τον Μάιο  2019 και παραπέμφθηκε με βούλευμα να δικαστεί, ο γιατρός παρέμενε στη θέση του, ενώ τα πειθαρχικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου ανέμεναν να τελεσιδικήσει η υπόθεση  – Απολύθηκε μετά από παρέμβαση Πλεύρη – Δείτε το έγγραφο ντοκουμέντο της απόφασης

Για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του ίδιου του του παιδιού, κατ’ εξακολούθηση διώκεται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος ο παιδίατρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου στην Πάτρα.

Η υπόθεση εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη,  και ο γιατρός έχει παραπεμφθεί να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Τον παιδίατρο κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι τους και η ίδια φέρεται να εχει προσκομίσει και σχετικό αποδεικτικό υλικό, που κρίθηκε επαρκές για να ασκηθεί δίωξη από τον Μάιο του 2019 για τρία κακουργήματα και να παραπεμφθεί με βούλευμα σε δίκη ο παιδίατρος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο-ντοκουμέντο με την απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Δημήτρη Μπάκου, βάσει της οποίας αναστέλλεται η άσκηση των καθηκόντων του γιατρού και το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr, ο γιατρός διώκεται για:

  • γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση
  • κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, κατ’ εξακολούθηση και
  • γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών εξ αίματος, κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση «σέρνεται» μεταξύ δικαιοσύνης και νοσοκομείου εδώ και δύο και πλέον χρόνια, αφού όπως διαπιστώνεται αν και η ποινική δίωξη σε βάρος του παιδιάτρου ασκήθηκε ήδη από τον Μάιο του 2019 αυτό δεν στάθηκε ικανό ούτε για να σταματήσει να εργάζεται στο νοσοκομείο, ούτε για να κινηθούν τα πειθαρχικά όργανα του ιατρικού συλλόγου. Ο γιατρός, όπως προκύπτει από το έγγραφο είχε κληθεί σε απολογία στο νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2020 -δηλαδή ενάμιση χρόνο μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης-  και εκείνος είχε καταθέσει τον επόμενο μήνα, τον Δεκέμβριο του 2020,  απολογητικό υπόμνημα. Δύο χρόνια μετά την ποινική δίωξη, το νοσοκομείο ζήτησε αντίγραφα της ποινικής δικογραφίας σε βάρος του. Στο μεταξύ εκδόθηκαν τα αμετάκλητα βουλεύματα δυνάμει των οποίων παραπέμπεται να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τα κακουργήματα με τα οποία βαρύνεται. Τελικά ο παιδίατρος απομακρύνθηκε σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά τη δίωξη σε βάρος και στο μεταξύ διάστημα εξακολουθούσε να ασκεί τα καθήκοντα του παιδιάτρου,  παρότι κατηγορούμενος για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος του ίδιου του τού παιδιού.

Στο Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας, όπως προκύπτει από το έγγραφο που δημοσιοποιεί το protothema.gr, η υπόθεση είχε συζητηθεί ήδη από τον Ιούνιο του 2019, αλλά είχε αποφασισθεί η αναστολή της πειθαρχικής δίωξης του γιατρού «έως της περάτωσης της ασκηθείσας ποινικής δίωξης». 

Δείτε εδώ το έγγραφο-ντοκουμέντο:

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η υπόθεση είχε γίνει γνωστή και είχε απασχολήσει έντονα την κοινωνία της Πάτρας  με δεδομένο ότι ο παιδίατρος φέρει «βαρύ» όνομα, με πατέρα επίσης παιδίατρο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης.

Μάλιστα, όπως λέει στο protothema.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου η υπόθεση είχε απασχολήσει ήδη από το 2019 τον σύλλογο, που ωστόσο, επέλεξε να περιμένει ώστε να τελεσιδικήσει η υπόθεση και κατόπιν να επιληφθεί της υπόθεσης και το πειθαρχικό όργανο.  Λέει, ειδικότερα, η κυρία Μαστοράκου: «Ως  ιατρικός σύλλογος είχαμε ασχοληθεί και εμείς με το περιστατικό αυτό όταν είχε καταγγελθεί το 2019. Μιλάμε για ένα περιστατικό  “ματωμένου” διαζυγίου, με ένα παιδί στη μέση, με τους δύο γονείς να διεκδικούν την επιμέλειά του»  και προσθέτει: «Έχουμε μια καταγγελία από την πρώην σύζυγο που λέει ότι ο παιδίατρος και πρώην σύζυγός της ασελγεί στο παιδί του και το μόνο αποδεικτικο υλικό είναι ένα παράνομα βιντεοσκοπημένο υλικό».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου το θέμα έχει πάρει τη νομική οδό, γι’ αυτό και ο Σύλλογος θεώρησε ότι πρώτα θα πρέπει να τελεσιδικήσει η υπόθεση και στη συνέχεια να ασχοληθεί με την καταγγελία το Πειθαρχικό:

«Γνωρίζουμε επίσης πως έχει γίνει και μια αγωγή η οποία τρέχει στα δικαστήρια. Σαν ιατρικός σύλλογος καταρχήν δεν αποδεχτήκαμε να έχουμε γνώση κανενός παράνομου υλικού αυτό αφορά την δικαιοσύνη. Για τον συγκεκριμένο γιατρό δεν υπάρχει καμία άλλη καταγγελία στο σύλλογο μας από κανέναν. Έχουμε μια υπόθεση στην οποία η σύζυγος καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Το θέμα είναι ποινικό εάν τελεσιδικήσει η δικαιοσύνη, ακόμα και σε πρωτόδικο βαθμό, τότε εμείς θα επενεργήσουμε για το πειθαρχικό εφόσον έχουμε κάποια δικαστική απόφαση».

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ενημερώθηκε για την όλη ιστορία σε διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό από την ενημέρωσή του από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο, προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του παιδιάτρου  με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το ΔΣ απέρριψε την πρόταση για λύση της σύμβασης.

O Θάνος Πλεύρης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία, άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα. Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο γιατρό.

Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

Πηγή
www.protothema.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button