Επικαιρότητα

Νοσοκομείο Παίδων: Να βρεθεί άμεσα λύση για τον εγκαταλελειμμένο 11χρονο με βαρύ αυτισμό και τάσεις αυτοτραυματισμού

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ απευθύνει έκκληση για να δοθεί άμεσα λύση για ένα 11χρονο αγόρι με βαρύ αυτισμό που βρίσκεται σε συνεχή διέγερση με σοβαρό κίνδυνο αυτοτραυματισμού και φιλοξενείται κατόπιν εισαγγελικής εντολής στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού.

Η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι το παιδί λόγω της ιδιάζουσας ιατρικής κατάστασης την οποία αντιμετωπίζει δημιουργεί πρόβλημα και στα υπόλοιπα 50 εγκαταλελειμμένα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων ενώ χτυπά και τις νοσηλεύτριες που καλούνται να τον περιθάλψουν. Λόγω της κατάστασης αυτής η ΠΟΕΔΗΝ απευθύνει δραματική έκκληση στους συναρμόδιους Υπουργούς για άμεση μεταφορά του σε Ειδική Μονάδα.

Υπενθυμίζεται ότι επανειλημμένα η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταγγείλει τις άθλιες συνθήκες των εγκαταλελειμμένων παιδιών που στοιβάζονται στο Νοσοκομείο Παίδων και αποτελούν κίνδυνο λόγω της ακραίας επιθετικής συμπεριφοράς του όχι μόνο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Αυτή είναι η σημερινή καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για το 11χρονο αυτιστικό παιδί

Έχουμε επανειλημμένως αναδείξει το μείζον κοινωνικό ζήτημα της φιλοξενίας των εγκαταλελειμμένων παιδιών με εισαγγελική εντολή στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Παίδων. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περί των 50 παιδιών.

Στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή 11χρονο παιδί με βαρύ αυτισμό από 9 Σεπτεμβρίου. Είναι σε μόνιμη υπερδιέγερση κινδυνεύει με αυτοτραυματισμό και αναστατώνονται νοσηλευόμενα παιδιά στη Β Παιδιατρική Πανεπιστημιακή κλινική όπου φιλοξενούνται.

Το Νοσοκομείο του διέθεσε αποκλειστικές αλλά όμως η μία μετά την άλλη παραιτούνται, επειδή τραυματίζονταν από την επιθετικότητα του παιδιού. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου κάνει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Υφυπουργό Εργασίας να δώσουν λύση σε αυτό το μείζον κοινωνικό ζήτημα. Όπως λύση πρέπει να βρεθεί και για τα άλλα 50 εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button