Επικαιρότητα

Νοσοκομείο Καβάλας: Εντάσσει ΑμεΑ στο εργατικό δυναμικό του και στο οικονομικό-κοινωνικό γίγνεσθαι

Ο κοινωνικός ρόλος του Νοσοκομείου Καβάλας διευρύνεται με το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπέγραψε η διοίκησή του στις 22 Οκτώβρη με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) Καβάλας, με σκοπό την πρόσληψη 5 υπαλλήλων. Σημειώνεται ότι οι ΚΟΙΣΠΕ αναφέρονται κυρίως σε άτομα με αναπηρία και άτομα με ψυχικές ασθένειες.

Όπως εξήγησε στο «Κόκκινο Καβάλας» ο διοικητής του Νοσοκομείου, Τάσος Καρασαββόγλου, «το έργο του ΚΟΙΣΠΕ, ουσιαστικά, κατατείνει στο να μπορούν άτομα με αναπηρία και άτομα με ψυχικά προβλήματα να ενταχθούν στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι!

Τα τελευταία δύο χρόνια δόθηκε η δυνατότητα στους ΚΟΙΣΠΕ να μπορούν να προσλαμβάνουν άτομα τα οποία μπορούν να διοχετεύουν επακολούθως σε άλλους οργανισμούς του δημόσιου τομέα, με σκοπό την ένταξη αυτών των ανθρώπων στην αγορά εργασίας.

Άρα, ουσιαστικά, αποτελούν ενδιάμεσο κρίκο, προκειμένου άτομα με αναπηρία, άτομα με ψυχικά προβλήματα, αλλά και άλλοι πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά, να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας, αξιοποιώντας αυτό το θεσμικό πλαίσιο, ζήτησε από τον ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας την κάλυψη συγκεκριμένων σημείων της λειτουργίας του Νοσοκομείου, όπως στην καθαριότητα, στο τηλεφωνικό κέντρο και αλλού. Υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο μερών, προκειμένου να προσλάβει ο ΚΟΙΣΠΕ αυτά τα άτομα και να τα διαθέσει στο Νοσοκομείο.

Αρκεί να σας πω ότι π.χ. στο τηλεφωνείο του Νοσοκομείου θα απασχολείται ένας τυφλός. Πού αλλού θα μπορούσε να βρει αποκούμπι αυτός ο άνθρωπος για να μπορεί να εργαστεί, να προσφέρει αξιόλογες υπηρεσίες και να νιώθει κομμάτι της κοινωνίας;».

Σημειώνεται ότι οι θέσεις αφορούν στις εξής ειδικότητες: τηλεφωνητής, υπάλληλος καθαριότητας, κλητήρας, υπάλληλος γραφείου και φύλακας ασθενών.

Διαβάστε:  Η ιστορία του παιδιού από την Καβάλα που έγινε παγκοσμίως βραβευμένος ειδικός γιατρός μεταμοσχεύσεων

Τέλος, ο κ. Καρασαββόγλου επισήμανε ότι το θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την απευθείας πρόσληψή τους, τόνισε ότι ο ΚΟΙΣΠΕ «δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός κι αυτό φαίνεται στον προϋπολογισμό, διότι όσο κοστίζει ένας εργαζόμενος τόσο ποσό θα λάβει και ο ΚΟΙΣΠΕ», και δήλωσε ότι «έχουμε σκοπό να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με το ΚΟΙΣΠΕ».

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button