Επικαιρότητα

ΝΑΙ στο δικαίωμα στη ζωή. “Η αναπηρία είναι….extreme sport”

‘Ενα μάθημα διαφορετικό από αυτά που διδάσκεται στις σχολικές αίθουσες, ένα μάθημα που φωτίζει τους δρόμους τους οποίους μπορεί να διασχίσει το μυαλό, για να ξεπεράσει τα εμπόδια και να συναντήσει την καρδιά σε όλα αυτά που τη γεμίζουν και της δίνουν δύναμη για να συνεχίσει να χτυπά με τον ίδιο ρυθμό θα απολαύσουν αυτή την εβδομάδα τα παιδιά της Σύρου.

Ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς και ο Νίκος Ρούσσος υποδέχονται από χθες το πρωί τους μαθητές του νησιού στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Βικέλας» για να πουν μαζί «ΟΧΙ στον κοινωνικό αποκλεισμό, ΝΑΙ στο δικαίωμα στη ζωή», αλλά και να τους παρουσιάσουν αθλήματα των παραολυμπιακών αγώνων.

Περισσότερα από 1.000 παιδιά θα επισκεφτούν στο Αθλητικό Κέντρο

«Στόχος μας είναι να κατανοήσουν τα παιδιά, ότι η αναπηρία δεν μπορεί να σε σταματήσει και να σε κλείσει στο σπίτι», δήλωσε ο κ. Καλαράς, τονίζοντας πως είτε έχεις κάποια μορφή αναπηρίας είτε όχι, η θέληση για ζωή και πράξη είναι η κινητήριος δύναμη για να πετύχεις τους στόχους σου. «Το μυαλό μπορεί αρχικά να κολλήσει, όταν όμως δεν το βάλεις κάτω και θυσιάσεις κάποια πράγματα, θα τα καταφέρεις. Εμείς θυσιάσαμε πολλές ώρες για να γίνουμε ανεξάρτητοι και αυτόνομοι και το πετύχαμε», κατέληξε.

Τη χαρά του για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης, στην οποία συμμετέχουν και πέντε γυμναστές – συνεργάτες του κ. Καλαρά, εξέφρασε με τη σειρά του ο Συριανός Νίκος Ρούσσος. «Περισσότερα από χίλια παιδιά του νησιού θα περάσουν μέχρι και την Πέμπτη από το Αθλητικό Κέντρο και θα αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία, παίζοντας μπάσκετ σε αμαξίδιο, και πολλά ακόμη αθλήματα».

«Αναπηρία ένα Extreme Sport»

Σημειώνεται ότι, αύριο και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Plaza η εκδήλωση «Αναπηρία ένα Extreme Sport», με ομιλητές τον Νίκο Ρούσσο και το Μάκη Καλαρά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα «SYROS AccessPoint» για τα άτομα με αναπηρία στο νησί μας, που έφτιαξαν ο Γιάννης Ρούσσος και ο Νίκος Λειβαδάρας. Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που αποσκοπεί στην υποβοήθηση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη Σύρο των Κυκλάδων. Η εφαρμογή παρουσιάζει όλες τις καταγεγραμμένες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, όλες τις ράμπες της Ερμούπολης και των παραθαλάσσιων οικισμών και όλες τις προσβάσιμες παραλίες του νησιού, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική μετακίνηση τόσο των κατοίκων του νησιού όσο και των επισκεπτών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button