Υγεία

Νέο σετ έγχυσης ινσουλίνης της Medtronic διάρκειας 7 ημερών, παίρνει έγκριση για δοκιμή από τον FDA

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε το πράσινο φως στην Medtronic, προκειμένου να ξεκινήσει δοκιμές για τη δημιουργία σετ έγχυσης ινσουλίνης που θα έχει διάρκεια ζωής 7 ημέρες.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρει ότι, μέχρι τώρα, η τυπική διάρκεια ζωής ενός σετ έγχυσης ινσουλίνης είναι 2 με 3 ημέρες, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζονται συχνές και συχνά ενοχλητικές αλλαγές στη συσκευή, κάτι που δυσκολεύει το συνδυασμό της με σύστημα συνεχούς μέτρησης γλυκόζης λόγω των διαφορετικών χρόνων προσαρμογής. Η Medtronic αναφέρει ότι με αυτό το σύστημα, που θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, θα προσπαθήσει να επιλύσει αυτά τα προβλήματα χρησιμοποιώντας “νέα τεχνολογία προσκόλλησης” και θέτοντας στόχο την διασφάλιση ότι η παροχή ινσουλίνης θα παραμένει σταθερή.

“Στις περισσότερο από τρεις δεκαετίες που υπάρχουν οι αντλίες ινσουλίνης και τα συστήματα διαρκούς μέτρησης γλυκόζης, έχει γίνει σημαντική πρόοδος. Ωστόσο, δεν έχει αλλάξει το γεγονός ότι, ενώ τα συστήματα συνεχούς μέτρησης γλυκόζης διαρκούν περισσότερο, οι ασθενείς που χρησιμοποιούν αντλία, πρέπει να αλλάζουν τα σετ έγχυσης ινσουλίνης κάθε 2 με 3 ημέρες, είπε ο Satish Garg, MD, Καθηγητής Ιατρικής και Παιδιατρικής και Διευθυντής του Τμήματος Διαβήτη Ενηλίκων του Κέντρου Barbara Davis του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. “Είναι καιρός τα σετ έγχυσης να μπορούν να διαρκούν περισσότερο. Είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό, και κατά πάσα πιθανότητα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων που χρησιμοποιούν αντλία ινσουλίνης, αλλά και θα προσελκύσει περισσότερους ασθενείς ώστε να επιλέξουν να τη χρησιμοποιήσουν.

Πρόκειται για μια πολυκεντρική, μη τυχαιοποιημένη, διερευνητική δοκιμή στην οποία η Medtronic θα συγκρίνει την αποτελεσματικότητα της νέας συσκευής διάρκειας 7 ημερών, σε 150 ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 που χρησιμοποιούν τη συσκευή Mini Med 670G, με τυπικό σετ έγχυσης ινσουλίνης.

Πηγή
glykouli.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button