Επικαιρότητα

Νέα Ιωνία Βόλου: 15χρονος ζει σε σπίτι χωρίς ρεύμα, διαβάζει με κεριά και υποσιτίζεται

Ο 15χρονος μαθητής της Β Γυμνασίου ζει μαζί με την άνεργη μητέρα του έχοντας διαθέσιμα μόλις 300 ευρώ για να περάσουν ολόκληρο τον μήνα.

Η καθημερινότητα του παιδιού είναι ένας Γολγοθάς καθώς ζουν με κομμένο ρεύμα και έτσι αναγκάζεται να διαβάζει υπό το φως των κεριών για να είναι συνεπής στις σχολικές του υποχρεώσεις, υποσιτίζεται και υπομένει το κρύο στωικά.

Η έκκληση της μητέρας του παιδιού

Το χρέος στη ΔΕΗ ξεπέρασε τις 7000 ευρώ και τους αφαίρεσαντο ρολόι. Ο δήμος και η εκκλησία δεν έχουν βοηθήσει την οικογένεια, όπως ανέφερε η μητέρα του 15χρονου παιδιού στη εφημερίδα «Θεσσαλία».

«Ναι, διαβάζει με το κερί και έναν φακό μέχρι να τελειώσουν οι μπαταρίες. Θέλω να βοηθήσω το παιδί μου και δεν μπορώ. Κρυώνει γιατί δεν υπάρχει θέρμανση και το φαγητό είναι ελάχιστο» είπε η μητέρα μιλώντας στην εφημερίδα «Θεσσαλία» για την κατάσταση ανέχειας που βιώνουν.

Το σπίτι που μένουν είναι παμπάλαιο και καταρρέει από την υγρασία, με το παιδί και την μητέρα να βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

«Δεν ξέρω που να αποτανθώ για βοήθεια. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη που δεν μπορώ να την περιγράψω και δεν ξέρω που αλλού να αποτανθώ», τόνισε η μητέρα που δήλωσε αβοήθητη από τις κοινωνικές δομές.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε την μητέρα και το παιδί

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Infokids.gr με την μητέρα του μαθητή, κα Αικατερίνη Γρηγοράκη, που μας μίλησε για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια, για το κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα και για την ανέχεια που μαστίζει το σπιτικό τους.

Διαβάστε:  Ο 17χρονος Πέτρος από τη Μεγαλόπολη πρέπει να χειρουργηθεί - Η έκκληση των γονέων (video)
Η κα Γρηγοράκη μας τόνισε την επιθυμία της να γίνει διακανονισμός με την ΔΕΗ ώστε να διευθετηθεί το χρέος. Αν επιθυμείτε να στηρίξετε την μητέρα με χρήματα ο τραπεζικός λογαριασμός είναι:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Αρ. Λογαριασμού 202/620/598-41 Αικατερίνη Γρηγοράκη Νικόλαος

GR 9801102020000020262059841

Αν θέλετε να στείλετε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα τα στοιχεία διεύθυνσης είναι:

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΡΗΡΟΡΑΚΗ

Ευζώνων 17, Νέα Ιωνία, Βόλος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948240825

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button