Ζωή & Αναπηρία

Μια παραολυμπιονίκης κλέβει την παράσταση στο κόκκινο χαλί

Η Βερσάτσε έγινε η πρώτη Ιταλίδα αθλήτρια στην ιστορία που τρέχει με διπλό ακρωτηριασμό στα κάτω άκρα.

Όλα τα φλας στο κόκκινο χαλί της Μόστρα, στράφηκαν χαμηλά, μακριά από τα πρόσωπα των επίσημων προσκεκλημένων για να φωτογραφίσουν ένα ζευγάρι … απαστράπτοντα πόδια  που έκλεψαν τις ματιές και τις εντυπώσεις της πρώτης ημέρας επισκιάζοντας ακόμα και την άνοδο στην αίθουσα του κούκλου Ράιαν Γκόσλινγκ.

Ήταν η παραολυμπιονίκης Giuseppina Versace, γνωστή ως Giusy, ξαδέρφη των Βερσάτσε του ιταλικού οίκου μόδας που αποφάσισε όχι μόνο να μην κρύψει, αλλά να επιδείξει τα πόδια της.

Η διαφορά είναι ότι η σαραντάχρονη αθλήτρια, παρουσιάστρια και πολιτικός φορά με υπερηφάνεια ένα ζευγάρι προσθετικά μέλη από ίνες άνθρακα και στρας, καθώς έχασε και τα δυο της πόδια σε ένα σοβαρό τροχαίο το 2005 όταν ήταν 28, στο Salerno-Reggio Calabria.

Δυο χρόνια αργότερα η Τζουζεπίνα που είχε χάσει και τα δυο της πόδια άρχισε να περπατά με συνθετικά μέλη και το 2010 άρχισε να τρέχει.

Έγινε η πρώτη Ιταλίδα αθλήτρια στην ιστορία που τρέχει με διπλό ακρωτηριασμό στα κάτω άκρα. Το 2011 ίδρυσε τον σύνδεσμο Disabili No Limits Onlus για να βοηθήσει άλλα παιδιά να πλησιάσουν στον αθλητισμό.

Η Τζουζεπίνα από τότε δε σταμάτησε να τρέχει, σε διεθνείς αγώνες έχοντας πάρει πολλά βραβεία και έχοντας σπάσει πολλά ρεκόρ.

Το 2013 έγραψε την αυτοβιογραφία της, ενώ το 2014 πήρε μέρος στο ιταλικό Dancing with the stars και πήρε το 56% των ψήφων του κοινού.

Παρουσιάζει μια εκπομπή με τον βιολόγο και φυσιολάτρη Vincenzo Venuto.

Τον Ιανουάριο του 2018 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στους καταλόγους της Forza Italia για τις γενικές εκλογές της 4ης Μαρτίου 2018. Εκλέχτηκε στο Varese.

Διαβάστε:  Η τυφλή παραολυμπιονίκης που έσπασε ρεκόρ και ανέβηκε το Grand Canyon (vid)
Και μην ξεχνάτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα ή να μας ακολουθήσετε στο twitter
Πηγή
TheToc
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button