Άρθρογραφία

Με τα λόγια εθελοντών που δώρισαν ΖΩΗ

Πέρυσι τον Γενάρη μια σκέψη μου για να γίνω εθελοντής δότης μυελού τον οστών έγινε πραγματικότητα. Μετά από ένα χρόνο ειδοποιήθηκα ότι ήμουν συμβατός με έναν συνάνθρωπο μας. Πραγματικά τυχερό και για την ακρίβεια 1 στα 35 εκατομμύρια.

Σήμερα έγινε η συλλογή και το μόσχευμα άρχισε το ταξίδι του για να δώσει πίσω στον συνάνθρωπο μας τη ζωή και το δικαίωμα να ονειρεύεται το αύριο και να κάνει σχέδια.

Σκοπός μου με την δημοσίευση αυτή είναι μέσα από την δικιά μου εμπειρία να τονίσω ότι πρόκειται για μια πολύ απλή διαδικασία πλήρως ανώδυνη, παρότι όπως θα δείτε στην φωτογραφία έδωσα από την μηριαία κεντρική αρτηρία. Μηδέν πόνος, μηδέν παρενέργειες κι ένα συναίσθημα ικανοποίησης για έναν άνθρωπο που θα συνεχίσει να ζει. Μόνο κερδισμένος βγαίνεις.

Κ.Θ., δωρητής μοσχεύματος


Μου φαίνεται εκπληκτικό, πως μόλις δύο χρόνια μετά την δειγματοληψία και την καταχώρησή μου ως υποψήφιος  εθελοντής  δότης, βρέθηκα συμβατός με έναν ασθενή. Από εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου, ότι μία κοπέλα στην ηλικία μου πριν δέκα χρόνια έδωσε ζωή στην μητέρα μου.Η στιγμή που άρχισε η λήψη του μοσχεύματος είναι εκπληκτική.  Ένιωθα ασφάλεια  καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Και ναι, αν χρειαστεί θα το ξανακάνω ευχαρίστως.

Είμαι πολύ ευτυχισμένος που μπόρεσα να δώσω ελπίδα σε έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Που έχει ανάγκη το υψηλότερο αγαθό,  την ίδια του τη ζωή. Εύχομαι να έχει καλή ανάρρωση και μια μέρα θα ήθελα να τον συναντήσω. Θέλω να ευχαριστήσω την κ.Εύη Τριανταφύλλου και την ομάδα της για την τέλεια συνεργασία.

Α.Γ. , δωρητής μοσχεύματος


Νιώθω ευγνώμων στον Θεό που με αξίωσε να κάνω μια τέτοια πράξη, όπως και στο «Χάρισε Ζωή» που με βοήθησε να την πραγματοποιήσω !

Τα πράγματα είναι απλά, σαν μια αιμοδοσία.  Ήταν κάτι ανώδυνο.

Έχοντας  ήδη βιώσει ανώδυνα την όλη διαδικασία συλλογής αίματος θα ήθελα όλοι να ενημερωθούν και να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Κ.Α., δωρητής μοσχεύματος


Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού του 2019 όταν έλαβα κλήση από το ΚΕΔΜΟΠ και ενημερώθηκα ότι είμαι συμβατός δότης με κάποιον συνάνθρωπο μας. Στην αρχή δεν κατάλαβα ποσό σπάνιο είναι διότι δεν είχα αναρωτηθεί και ποτέ αλλά μετά μέσα από συζητήσεις με γνωστούς και ειδικούς έμαθα ότι είμαι ευλογημένος να είμαι συμβατός δότης. Μετά από ένα χρόνο και κάτι λαμβάνω δεύτερο τηλεφώνημα και μαθαίνω ότι μέσα στις επόμενες μέρες πρέπει να δώσω το μόσχευμα έτσι ώστε να χαρίσω στη κυριολεξία ζωή σε έναν άνθρωπο. Η μέρα λοιπόν ήρθε, έδωσα το μόσχευμα, όλα πήγαν τέλεια και από τότε είμαι ψυχικά και συναισθηματικά άλλος άνθρωπος. Αξέχαστη εμπειρία! Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω την κυρία Τριανταφύλλου Εύη, τον κύριο Αδαμόπουλο Ιωάννη και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  με το οποίο συνεργάστηκα, γέλασα, ενημερώθηκα και τελικά έχτισα μια γέφυρα ζωής!

Τέλος θα ήθελα να παροτρύνω όλους τους ανθρώπους να εγγραφούν ως δότες διότι η ζωή ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ και πολλοί συνάνθρωποί μας το έχουν ανάγκη!!!

Π.Γ.,  δωρητής μοσχεύματος


” Όταν έλαβα το τηλεφώνημα από το «Χάρισε Ζωή»  και μου είπαν ότι είμαι συμβατός δότης μου πήρε μερικά λεπτά για να το συνειδητοποιήσω. Δεν πίστευα ότι ήμουν τόσο τυχερός. Μέτραγα τις μέρες  μέχρι να φτάσει η μέρα της μεταμόσχευσης. Ένιωθα απίστευτα που τόσο απλά θα βοηθούσα κάποιον συνάνθρωπό μου. Η μέρα ήρθε και όλα πήγαν καλά!Και πως να μην πάνε καλά αφού η κα Εύη και η κα Σταυρούλα ήταν καταπληκτική παρέα για να περάσουν οι λίγες ώρες με ασφάλεια και πολύ γέλιο! Θέλω να τις ευχαριστήσω πάρα πολύ για όλη την διαδικασία.

Αυτό που μου συνέβη  ήταν ένα μεγάλο δώρο. Πλέον μοιράζομαι με φίλους και γνωστούς αυτό  το δώρο για να μπορέσω να ενημερώσω και να γίνουν κι άλλοι εθελοντές.”

Κ.Π., δωρητής μοσχεύματος


“Η εμπειρία μου ως δότης ήταν διπλή. Το ίδιο συναρπαστική και τις δύο φορές. Την πρώτη φορά που με πήραν  τηλέφωνο ότι βρέθηκα συμβατός δότης,  ένιωσα λίγο άγχος. Στην συνέχεια όμως, μετά την σκέψη ότι είμαι ο μοναδικός που έχω τη δυνατότητα να βοηθήσω έμπρακτα τη ζωή ενός ασθενή,  δεν δίστασα ούτε λεπτό.

Μοναδικά συναισθήματα, μαθήματα ζωής και αξιών, μέσα από μια διαδικασία που κρατάει μερικές ώρες!”

Μ.Σ., δωρητής μοσχεύματος


Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής μου, λίγους μήνες αφότου διαγνώσθηκε η μητέρα μου με ΟΜΛ, υπήρξε ένα μικρό θαύμα, το τηλεφώνημα από τον κ. Σπυριδωνίδη. Μου ανακοίνωσε ότι είμαι συμβατή δότρια Μ.Ο. Λόγω νοσηλείας της μαμάς μου, γνώριζα πολύ καλά την ασθένεια, όλη την διαδικασία αλλά και αρκετούς ασθενείς. Έβλεπα κάθε μέρα στα μάτια τους την αγωνία και την ελπίδα για ζωή, κάθε μέρα να περιμένουν από τον γιατρό τους να μάθουν αν βρέθηκε δότης. Φυσικά δέχτηκα και αν ξανά χρειαζόταν θα δεχόμουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο λήπτης ήταν παιδάκι κι αυτός ήταν ο λόγος που με ρώτησαν αν δέχομαι να γίνει δωρεά κυττάρων απευθείας από μυελό των οστών με παρακέντηση. Υπήρχε λεπτομερέστατη ενημέρωση από το ΚΕΔΜΟΠ-“ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ”, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στη ΜΜΜΟ στον Ευαγγελισμό. Για 1-2 μέρες νιώθεις μια γλυκιά ενόχληση τίποτα παραπάνω.

Νιώθω πολύ τυχερή που μπόρεσα με κάτι τόσο απλό για μένα, διαθέτοντας μόνο λίγο από το χρόνο μου, να προσφέρω κάτι τόσο σημαντικό για έναν άλλον άνθρωπο, για μία άλλη οικογένεια. Πραγματικά μπορείς να σώσεις μια ζωή. Αξίζει ! ! ! Ευχαριστώ πολύ τον λήπτη, τη ΜΜΜΟ του Ευαγγελισμού και το ΚΕΔΜΟΠ-“ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ” γι αυτό το όμορφο δώρο.

Σ. Ι., δωρήτρια μοσχεύματος


Έγινα κι εγώ ένας κρίκος στην αλυσίδα των εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψω όλα αυτά που ένιωσα. Λίγες ώρες, λίγες στιγμές δικές μου, μια νέα ζωή για κάποιον μαχητή που παλεύει να βγει νικητής. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι απέκτησα έναν αδερφό εξ αίματος και εύχομαι και προσεύχομαι να τον έχει ο Θεός καλά και ίσως κάποια στιγμή να τον συναντήσω. Σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε να βοηθήσω έναν άνθρωπο.

Διαβάστε:  Το «Όραμα Ελπίδας» μάς καλεί στο Παίδων για δωρεά Μυελού των Οστών για τον μικρό Νικηφόρο

Ζ. Α., δωρήτρια μοσχεύματος


Αξέχαστη εμπειρία, που μου χάρισε τόσα πολλά και έντονα συναισθήματα! Νιώθεις πολύ όμορφα όταν ξέρεις ότι βοηθάς έναν συνάνθρωπό σου να αντιμετωπίσει μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Η διαδικασία είναι μάλιστα απολύτως ανώδυνη και εύκολη. Αρκεί μόνο να διαθέσεις για μία ημέρα λίγες ώρες από το χρόνο σου. Ήταν ένα μάθημα ζωής! Από εκείνη την ημέρα βλέπω τα πράγματα με διαφορετική ματιά και αντιμετωπίζω τις δυσκολίες με μεγαλύτερη ηρεμία και νηφαλιότητα.

Γ.Δ.,δωρητής μοσχεύματος


Το πιο πολύτιμο δώρο που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι το δώρο του χρόνου σου. Μπορεί να είναι μερικά δευτερόλεπτα για σένα, αλλά για κάποιον άλλο, όλη του η ζωή. Εγώ έκανα το πρώτο βήμα, σε μια εκδήλωση ενημέρωσης για την αναγκαιότητα προσφοράς μυελού των οστών, που συνδιοργάνωσαν ο Ερυθρός Σταυρός τμήματος Κορίνθου στο οποίο ανήκω ως σαμαρείτισσα από το 2014, το ΚΕΔΜΟΠ-“Χάρισε Ζωή”, καθώς και ο Σύλλογος “Δεσμοί Αίματος”  Αργολίδας.   Προσέφερε στον συνάνθρωπο σου οπότε μπορείς, για να κάνει και αυτός το ίδιο όταν το χρειαστείς. Γι’ αυτό μην αργείς ούτε    στιγμή βάλε στόχο τη Ζωή.”

Κ.Έ., δωρήτρια μοσχεύματος


Δεν μπορείς να νιώσεις τι θα πει ΄΄Χάρισε Ζωή΄΄ αν δεν το ζήσεις…Η ιστορία ξεκινά περί τα τέλη Νοεμβρίου του 2018, όταν έλαβα το τηλεφώνημα του κ.Σπυρίδη πως βρέθηκα συμβατή δότρια μυελού των οστών. Η λήψη του μοσχεύματος έγινε μια μέρα που δε θα ξεχάσω ποτέ, καθώς το συναίσθημα είναι απερίγραπτο. Η αγωνία μου ήταν στο αν θα είναι επαρκής η κινητοποίηση και αν το μόσχευμα θα φτάσει στον ασθενή.

Όλα πήγαν καλά. Ευχαριστώ από καρδιάς όλο το team της Αιματολογικής Μονάδας του ΓΝ Αττικόν, που ήταν δίπλα μου σε όλη αυτή τη διαδικασία. Και μην ξεχνάτε: Η δωρεά μυελού των οστών γίνεται με τοποθέτηση ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΗΣ φλεβικής γραμμής και διαρκεί λίγες ώρες. Αυτές οι ώρες, όμως, αρκούν για να «Χαρίσεις Ζωή». Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να το ζήσω.

Κ.Μ., δωρήτρια μοσχεύματος


Νιώθω ευγνώμων στον Θεό που με αξίωσε να κάνω μια τέτοια μεγάλη πράξη, όπως και τον οργανισμό «Χάρισε Ζωή» που βοήθησε να την πραγματοποιήσω ! Τα πράγματα είναι απλά σαν μια αιμοδοσία.  Μέχρι κι  εγώ που δε κατάφερα να δώσω αίμα από τα χέρια και χρειάστηκα φλεβικό καθετήρα στο λαιμό όλα πήγαν μια χαρά. Αξίζει τον κόπο για να σώσεις έναν άνθρωπο που σε περιμένει. “Περισσότεροι εθελοντές μυελού των οστών… περισσότερες ελπίδες για ζωή!!!”

(Μ.Ι., δωρήτρια μοσχεύματος)


Δεν έχω ξανανιώσει τόσο δυνατά συναισθήματα μέχρι και σήμερα, από αυτά όταν μου ανακοινώθηκε πως βρέθηκα συμβατή με κάποιον ασθενή. Ένιωσα ταυτόχρονα τυχερή, χαρούμενη και ξαφνικά υπεύθυνη  για τη ζωή κάποιου που δεν γνωρίζω.

Είναι μια εμπειρία ζωής για μένα. Δεν έχω γίνει μητέρα για να συγκρίνω τα συναισθήματα αλλά φαντάζομαι πως είναι παρόμοια! Βλέποντας το μόσχευμα, ένιωσα γαλήνη και το μόνο που με ένοιαζε ήταν να πετύχει η μεταμόσχευση! Διαθέτεις λίγες ώρες και αυτό αρκεί για να δώσεις την δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει ένας άνθρωπος. Αξίζει!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα  Τριανταφύλλου για την άψογη συνεργασία καθώς και σε όλη την ομάδα του “Χάρισε Ζωή”.

(Χ.Χ., δωρήτρια μοσχεύματος)


Το να είσαι εθελοντής δότης μυελού των οστών είναι μια απόφαση ζωής… Για τη ζωή ανθρώπων, που κρέμεται από μια απλή αλλά τόσο σημαντική κίνηση. Για τη ζωή του δότη, ο οποίος με μια απλή κίνηση νιώθει ότι χάρισε κάτι τόσο σημαντικό, ότι απέκτησε νόημα η ζωή του ξοδεύοντας απλά μερικές ώρες από την καθημερινότητά του. Αυτό ακριβώς ένιωσα κι εγώ, αυτά ήταν και τα κίνητρα για να πάρω μια τέτοια απόφαση. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτήν και κυρίως όσους συνετέλεσαν στη διαδικασία, την οποία την έκαναν να φαντάζει τόσο απλή. Το να είσαι εθελοντής δότης μυελού των οστών είναι κάτι απλό, αλλά συνάμα η ύψιστη πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας. Μπείτε σε αυτήν τη διαδικασία, αξίζει τον κόπο. Άλλωστε είναι λίγες οι ευκαιρίες που σε κάνουν να νιώθεις ότι δίνεις ζωή σε κάποιον και μάλιστα μέσα από μια τόσο απλή διαδικασία…

Α. Ν., δωρητής μοσχεύματος


Έγινα εθελοντής δότης μυελού των οστών σε έναν τοπικό σύλλογο αιμοδοσίας χωρίς να το πολυσκεφτώ. Η πιθανότητα να βρεθείς συμβατός είναι πολύ σπάνιο να συμβεί μου είπαν. Κι όμως συνέβη! Μία βροχερή ημέρα του Φλεβάρη με ενημέρωσαν ότι είμαι συμβατός δότης μυελού των οστών.  Ανάμικτα συναισθήματα…από τη μία τεράστια ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο και μεγάλη χαρά την ίδια στιγμή! Απάντησα θετικά χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ζωή μας έχει μια συνέχεια με τα πάνω της και τα κάτω της άλλα η δυνατότητα να σώζεις μία ζωή δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά! Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που μου δόθηκε η δυνατότητα να χαρίσω το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής,  σε έναν συνάνθρωπο. Τώρα με την πανδημία καταλάβαμε όλοι μας ότι αυτά που θεωρούμε δεδομένα στην ζωή δεν ισχύουν για όλους ή για πάντα. Εύχομαι στον λήπτη του μοσχεύματος να πάνε όλα καλά και να καταφέρει να πάρει την ζωή του πίσω. Επίσης να παρακινήσω όλους εσάς να μη διστάσετε να γίνετε εθελοντές δότες μυελού των οστών! Σώζεις μία ζωή με ελάχιστο κόπο από την πλευρά σου ενώ γεμίζεις θετικά συναισθήματα!

Κ. Δ., δωρητής μοσχεύματος


Όταν μου είπαν πως έχω βρεθεί συμβατή δότρια σοκαρίστηκα. Μέσα μου είχα τόση χαρά που θα μπορούσα να βοηθήσω έναν άλλο άνθρωπο. Ήταν τόσο έντονα τα συναισθήματα. Δεν ήξερα τι ακριβώς θα γίνει αλλά ήξερα από την πρώτη στιγμή πως δε θα μπορούσα να αρνηθώ. Είναι πολύ βαρύ να κρέμεται μία ζωή από εσένα. Ένιωθα έντονα την ευθύνη. Δε χρειάστηκε να το σκεφτώ δεύτερη φορά. Όταν το κάνεις, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, πιο δυνατός, μαθαίνεις πως τα όριά σου είναι πιο πέρα από ό,τι νομίζεις. Όλο αυτό που περνάς πριν είναι ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό σου, μόλις δώσεις το μόσχευμα μπαίνεις στη θέση της άλλης πλευράς, στην αγωνία των γονιών. Μετά κατάλαβα ότι εγώ αγχωνόμουν άδικα, το πραγματικό πρόβλημα είναι στην απέναντι πλευρά. Είναι απίστευτο αυτό που βιώνουν, τους θαυμάζω τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Όλοι εμείς ασχολούμαστε με ανούσια πράγματα και στεναχωριόμαστε για ασήμαντα. Όμως οι ασθενείς είναι δίπλα μας, είναι υπέροχο να σώζεις έναν άνθρωπο, είναι θεϊκό. Εσύ δίνεις κάτι που απλώς έχεις και ο άλλος το χρειάζεται για να ζήσει, είναι ζωή, είναι ελπίδα, μία δεύτερη ευκαιρία.

Διαβάστε:  Ιστορία ζωής και αγάπης: Η Κωστούλα, δότρια μυελού των οστών βοήθησε τον Γιωργάκη να ξεπεράσει το θέμα υγείας του
Είναι μία εμπειρία ζωής, ήμουν πολύ τυχερή. Ο λήπτης μου με έκανε καλύτερο άνθρωπο, με έμαθε ότι η ζωή αξίζει όταν έχει νόημα, όταν ζεις τις στιγμές. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ, με βοήθησε να σκεφτώ τα σημαντικά στη ζωή  και να το μεταβιβάσω και στο παιδί μου ότι μπορούμε να μοιράζουμε απλόχερα αγάπη. Μου έδωσε το μήνυμα της προσφοράς, είμαστε και οι δύο τυχεροί, κι εγώ κι εκείνος.

Σ.Δ., δωρήτρια μοσχεύματος


Ως δότης μυελού των οστών πλέον…κατάλαβα πως πέρα από το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις σε έναν συνάνθρωπο σου…είναι και το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί ο καθένας από εμάς να κάνει στον ίδιο του τον εαυτό, καθώς από όλη αυτήν διαδικασία μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις!! Αποτελεί ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ μάθημα ζωής μέσα από μια διαδικασία που κρατάει ελάχιστες ώρες…τόσο ανώδυνα προσφέρεις ότι σημαντικότερο υπάρχει «ΖΩΗ».

Κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας ήρωας για όλους μας…!!

Α.Τ, δωρήτρια μοσχεύματος


Χτύπησε το τηλέφωνο κι έμαθα πως είμαι συμβατός δότης με κάποιον ασθενή. Η ζωή του εξαρτάται από εμένα σε μεγάλο βαθμό κι ανθρώπινο  είναι να αναρωτηθείς : «τι να κάνω;»  Ωστόσο η απάντηση έρχεται άμεσα όταν κάνεις τον εξής παραλληλισμό. « Ένας άνθρωπος είναι στο πέλαγος και συ κρατάς ένα σωσίβιο κι ένα σχοινί. Τι κάνεις;  Δεν σκέφτεσαι, παρά του τα πετάς. Έτσι έκανα κι  εγώ».  Ξέρω ότι όλοι θα μου πείτε συγχαρητήρια και μπράβο! Μα τα μπράβο δεν πάνε σε μένα γιατί εγώ δεν προσπάθησα για τίποτα. Το μόνο που έκανα ήταν να αφιερώσω 10 ώρες συνολικά από τη ζωή μου. Τα μπράβο και τα συγχαρητήρια πάνε σε εκείνον που μου έδωσε χωρίς να το ξέρει, μέσα στον πόνο του και την προσπάθεια του για ζωή, τόσα πολλά.  Που μου έμαθε το πόση χαρά σου δίνει η προσφορά και  που μου έδωσε ένα επιπλέον νόημα να ζω! Που έδωσε αξία στην ύπαρξη μου!  Που μου έδωσε δύναμη να ελπίζω και να συνεχίσω να ζω!

Α.Χ. Δωρητής Μοσχεύματος


Είμαι 24 χρόνων και είμαι πολύ περήφανος που σε τόση μικρή ηλικία μου δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρω ζωή (μυελό των οστών) σε έναν συνάνθρωπό μου που το είχε ανάγκη ! Μακάρι όλοι μας να μπορούσαμε να έχουμε αυτή την χαρά. Γιατί το πιο σημαντικό είναι να προσφέρεις ζωή στους γύρω σου.

Λ.Ε., δωρητής μοσχεύματος


Η δωρεά μυελού των οστών μου έδωσε τη δυνατότητα να συναισθανθώ την ανάγκη ενός ανθρώπου και να τον βοηθήσω, να του πω πως δε χάθηκε τίποτα και πως όσο θα υπάρχουν εθελοντές, θα υπάρχει ελπίδα. Αυτή η δωρεά ξεπερνά οποιοδήποτε άλλο καλό μπορεί να έχω κάνει στη ζωή μου μέχρι τώρα. Είναι μια πράξη αλτρουισμού κι αισιοδοξίας. Χαίρομαι που με διάλεξε η τύχη κι ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να μπορώ να προσφέρω.  Εύχομαι και άλλοι να νιώθουν την ίδια ανάγκη να προσφέρουν και να μη διστάζουν μπροστά στον φόβο, αν είναι να σωθεί ένας άνθρωπος. Ας σκεφτούμε την αγωνία του να βρεθεί το μόσχευμα και τον αγώνα της ζωής του, τον καθημερινό κι επώδυνο, αλλά όχι μάταιο χάρις τη δική μας αγάπη.

Π.Δ., δωρητής μοσχεύματος


Η απόφαση να γίνω  εθελοντής δότης μυελού των οστών ήταν κάτω από απόλυτη συνείδηση και όχι για το «φαίνεσθε». Όταν με κάλεσαν να γίνω δότης, η αλήθεια είναι ότι, αμφιταλαντεύτηκα. Οι σκέψεις  ήταν συγκρουόμενες.  Η απόφαση, Ναι θα το κάνω, ήταν λυτρωτική. Η διαδικασία , ένα πανηγύρι. Η γιατρός και οι νοσηλεύτριες στο Π.Γ.Ν.Π. στο Ρίο, καθώς και η στήριξη από αγαπημένα πρόσωπα, τα έκαναν όλα άψογα. Προσμονή, ανυπομονησία, αγάπη, αγωνία…  πήγαιναν και έρχονταν μέσα μου. Η χαρά της προσφοράς και η αγάπη για τον συνάνθρωπο και την ζωή, μας ολοκληρώνουν ως άτομα.

Σ.Δ., δωρητής  μοσχεύματος


Ένας χρόνος από τότε που έκανα την δωρεά μυελού των οστών και λαμβάνω γράμμα από το μικρό κοριτσάκι που δέχτηκε το μόσχευμα. Τα συναισθήματα που με κατέκλυσαν είναι μοναδικά και σίγουρα δεν περιγράφονται με λόγια. Το κοριτσάκι, έπασχε από μια σπάνια ανοσοανεπάρκεια και μου ζητήθηκε να κάνω την δωρεά από τα κόκαλα της λεκάνης. Από την στιγμή που ξύπνησα από την αναισθησία μέχρι να λάβω αυτό το γράμμα αναρωτιόμουν, αν το κοριτσάκι είναι καλά, ειδικά εν μέσω της πανδημίας που μαστίζει τον κόσμο. Στο γράμμα, η οικογένεια με ενημέρωσε πως το κοριτσάκι είναι πλέον καλά και πως αυτό που έκανα μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά για εκείνους σημαίνει τα πάντα. Το “Χάρισε Ζωή”, μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε κάτι που δεν φαίνεται μονάχα, αλλά είναι πραγματικά μικρό, ώστε να βοηθήσουμε έναν άλλο άνθρωπο. Ευχαριστώ το ΚΕΔΜΟΠ-“Χάρισε Ζωή”, για την βοήθεια και την άριστη συνεννόηση. Ευχαριστώ επίσης τους γιατρούς, και τους νοσηλευτές της ΜΜΜΟ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός για την επιμέλεια, τη βοήθεια, το χιούμορ και πάνω από όλα την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν σε αυτό το τμήμα.

Π.Α., δωρητής  μοσχεύματος

Πηγή
www.xarisezoi.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button