Επικαιρότητα

Μετά την «Σοφία» έρχεται ο «Τηλέμαχος»- Χιόνια και στην Αττική

Η «Σοφία» πέρασε και σάρωσε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αφήνοντας πίσω της ένα λευκό πέπλο σε πολλές περιοχές, ωστόσο, μετά την εξασθένησή της σε λίγες ώρες, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Τηλέμαχος» θα δείξει …τα δόντια του.

Από Δευτέρα ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες της χώρα, ο Τηλέμαχος, όπως φαίνεται να τον ονόμασαν οι μετεωρολόγοι.

Το κύμα αυτό μάλιστα αναμένεται να επηρεάσει αρκετά και την Αττική με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν πως ίσως δούμε και το κέντρο της Αθήνας στα λευκά, έστω και για λίγες ώρες.

Σύμφωνα με το meteo και τα νέα δεδομένα για τον καιρό που έδωσε πριν λίγο, σε υποχώρηση βρίσκεται η κακοκαιρία «Σοφία», η οποία δημιούργησε αρκετά προβλήματα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με ισχυρές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Παρόλα αυτά, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά ψυχρών αέριων μαζών με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα τοπικά φαινόμενα την Κυριακή 06/01, αλλά και την έλευση του νέου κύματος κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», από τη Δευτέρα 07/01/2019.

Για την ημέρα των Θεοφανείων 06/01/2019, σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στα ηπειρωτικά με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο και πιθανόν στη Δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στον Έβρο, αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες να σημειωθεί παγετός τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και στα βόρεια τοπικά ολικός, ενώ τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και στη Χαλκιδική χιονόνερο ή χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Διαβάστε:  Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι - Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα 07/01 και από τα βόρεια, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας ο «Τηλέμαχος», με ψυχρότερες αέριες μάζες να κινούνται προς τη χώρα μας, με χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα έχει τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Σοφία», και επίσης τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα απασχολήσουν τις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Η εκτιμώμενη θερμοκρασία στο ισοβαρικό επίπεδο των 850 hPa, δηλαδή περίπου στα 1500 μέτρα, όπου διακρίνεται η κίνηση των ψυχρότερων αέριων μαζών από τα Βαλκάνια στην περιοχή μας,  την Κυριακή των Θεοφανείων και  τη Δευτέρα 07/01/2019.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button