Επικαιρότητα

Μαραθώνιος αλληλεγγύης στον Βόλο με σκοπό την απόκτηση λεωφορείου για μαθητές με αναπηρία

«Στα χέρια του» παίρνει την υπόθεση της μεταφοράς μαθητών με αναπηρία από και προς το σχολείο τους το Ειδικό Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου, μετά την άρνηση της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου να αναλάβει την ευθύνη.

Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και φίλων ΑμεΑ Μαγνησίας Ράνια Καρανικόλα.

«Ο σύλλογος Γονέων σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση αποφάσισε να πάρει επάνω του την απόκτηση του λεωφορείου που θα είναι ειδικά διαμορφωμένο για τη μεταφορά των παιδιών με αναπηρία. Στο ΕΕΕΕΚ αυτή τη στιγμή φοιτούν 55 έφηβοι μαθητές με αναπηρία».

Η κ. Καρανικόλα σημείωσε πως η απόκτηση του λεωφορείου δεν θα διευκολύνει απλά τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο, αλλά και πλήθος δράσεων του σχολείου.

Για την απόκτηση του λεωφορείου, η κ. Καρανικόλα απηύθυνε έκκληση να συμβάλουν οι απλοί πολίτες, οι επιχειρήσεις, οι βουλευτές και οι φορείς της πόλης.

«Η πόλη μας έχει 150.000 κατοίκους. Απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας και στις τοπικές επιχειρήσεις. Δίνοντας από μισό ευρώ πιστεύω ότι σύντομα μπορούμε να το αποκτήσουμε. Απευθυνόμαστε και σε συλλόγους, φορείς και επιμελητήρια, στους τοπικούς βουλευτές, στην υφυπουργό Οικονομικών, να συμβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο. Ζούμε σε δύσκολες εποχές αλλά πιστεύουμε ότι η κρίση δεν θα κλείσει τις καρδιές των ανθρώπων».

Σύμφωνα με την κ. Καρανικόλα, το κόστος του διαμορφωμένου λεωφορείου είναι 65.000 ευρώ, έχει χωρητικότητα 24 θέσεων και μπορεί να μεταφέρει 2 αμαξίδια.

Η μητέρα μαθητή του ΕΕΕΕΚ Βόλου και γραμματέας του Συλλόγου Κηδεμόνων και Φίλων του ΕΕΕΚ Βόλου Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου τόνισε πως είναι υπόθεση των πολιτών το σχολείο να αποκτήσει το δικό του λεωφορείου, ενώ ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης υπογράμμισε πως «αυτά που έπρεπε να κάνουν οι αρμόδιοι και δεν τα έκαναν, θα τα κάνουμε εμείς. Ξεκίνησε ένας μαραθώνιος αγάπης για την αγορά του σχολικού λεωφορείου».

Διαβάστε:  Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας «έδωσε φτερά» στα όνειρα των παιδιών με αναπηρία

Στην προσπάθεια για την συγκέντρωση των χρημάτων θα συμμετέχει επίσης η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και ο πρόεδρος της Ένωσης Ηλίας Κουτσερής ανέφερε ότι εσωτερική εγκύκλιος στους συλλόγους γονέων για να ενημερώνει για το αίτημα αγοράς του λεωφορείου.

Όποιος επιθυμεί να ενισχύσει την προσπάθεια για την απόκτηση του διαμορφωμένου λεωφορείου για τους μαθητές μπορεί να το κάνει με τους εξής τρόπους:

1. κατάθεση στον λογαριασμό της εθνικής τράπεζας σύλλογος γονέων ΕΕΕΚ Βόλου ή μέσω e-banking | αρ.λογαριασμού 202/0035000-96
IBAN: GR3301102020000020200350096

2. Δωρεά μέσω της πλατφόρμας Give & Fund
www.giveandfund.com/giveandfund/project/eeeekvolou

3,. Κατάθεση μέσω Paypal (mail@eeeek-volou.mag/sch.gr)

4. Κουπόνια 1 ευρώ που διαθέτει ο Σύλλογος Γονέων

Πηγή
e-thessalia.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button