Επικαιρότητα

Μαθήματα στο σπίτι για τον «ανεπιθύμητο» 12χρονο ΑμεΑ από την Καλαμαριά

Τις δύο πρώτες ώρες καθημερινά ο μαθητής ΑμεΑ θα φοιτά στο σχολείο και θα συνεχίζει την εκπαίδευση στο σπίτι του.

Μαθήματα στο σχολείο τις δύο πρώτες ώρες θα παρακολουθεί καθημερινά ο 12χρονος μαθητής του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, στο οποίο οι υπόλοιποι μαθητές έκαναν κατάληψη ζητώντας την αποβολή του για απρεπή συμπεριφορά και θα συνεχίζει την εκπαιδευτική διαδικασία για άλλες δύο ώρες στο σπίτι του με καθηγητές φιλολογίας, μαθηματικών και φυσικής που θα ορίσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (κατ’ οίκον) ή ακόμα και με ιδιώτες καθηγητές (κατ’ ιδίαν).

Σε αυτήν τη λύση φαίνεται να καταλήγουν το υπουργείο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με όσα είπε ο Παναγιώτης Ανανιάδης, περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τις ώρες που θα βρίσκεται στο σχολείο ο μαθητής θα παρακολουθεί τα θεωρούμενα ως πιο εύκολα μαθήματα μαθήματα στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος ειδικής αγωγής, με τη στήριξη και του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

Στη συνέχεια θα πηγαίνει στο σπίτι του, όπου θα παρακολουθεί φιλολογικά μαθήματα, μαθηματικά και φυσική. Αν επιλεγεί η λύση της κατ’ οίκον διδασκαλίας, ο φιλόλογος, ο μαθηματικός και ο φυσικός θα διορισθούν από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σε περίπτωση που επιλέγει η λύση της κατ’ ιδίαν διδασκαλίας, καθηγητές του 12χρονου θα μπορούν να είναι και ιδιώτες.

Ο κ. Ανανιάδης σημείωσε ακόμα ότι στο σχολείο έχουν πλέον πέσει οι τόνοι και έχουν σταματήσει οι αντιδράσεις σε βάρος του 12χρονου μαθητή ΑμεΑ.

«Πλέον τα άλλα παιδιά δεν αντιδρούν και δε ζητούν να φύγει ο μαθητής από το σχολείο. Έχουν καταλάβει ότι η συμπεριφορά του οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει», ανέφερε ο κ. Ανανιάδης.

Πηγή
www.aftodioikisi.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button