Ζωή & Αναπηρία

Μάθημα ζωής από τον 19χρονο Αλέξανδρο με σύνδρομο down που βίωσε bullying…. [video]

Συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας στη Λεμεσό για το ανελέητο bullying που βίωσε ο γιος της με σύνδρομο Down. Δύναμη ψυχής και μάθημα ζωής από τον 19χρονο Αλέξανδρο. Καλύτερος του φίλος μια ξύλινη σανίδα.

Μια κοινωνία που δεν μπόρεσε να δεχτεί τη διαφορετικά, μια μητέρα που αρνήθηκε να εγκαταλείψει το παιδί της και ένα μεγάλο μάθημα ζωής από τον 19χρονο Αλέξανδρο, στο ρεπορτάζ του Σταύρου Κυπριανού, στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση».

Ο Αλέξανδρος είναι σήμερα 19 ετών. Έχει ως καλύτερο του φίλο τον Μπλάκ, μια ξύλινη σανίδα που ζωγράφισε όταν τα υπόλοιπα παιδιά του γύρισαν την πλάτη, επειδή δεν μπορούσαν ή μάλλον οι γονείς τους  δεν τους έμαθαν,  να αποδέχονται την διαφορετικότητα.

Ο Αλέξανδρος, παιδί με σύνδρομο Down, ήρθε στην Κύπρο με την οικογένεια του από τη Γερμανία, στην ηλικία των 4 ετών μετά από προτροπή των γιατρών. Αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιοαναπνευστικά προβλήματα και οι γιατροί θεώρησαν ότι το κλίμα της Κύπρου θα ήταν ευεργετικό για την υγεία του. Πράγματι η υγεία του βελτιώθηκε αλλά τότε άρχισε ένας άλλος Γολγοθάς αφού η κοινωνία δεν μπορούσε να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα του Αλέξανδρου.

Βίωσε ανελέητο bullying, τον φώναξαν τρελό, τον είπαν τέρας, του έριξαν πέτρες και κανένα παιδάκι δεν έγινε φίλος του. Αλλά ο Αλέξανδρος δεν τα έβαλε κάτω, απάντησε στη σκληρότητα μετατρέποντας μια ξύλινη σανίδα που ο ίδιος ζωγράφισε, στον  καλύτερο του φίλο, τον Μπλάκ.

Δίπλα του βράχος η μητέρα του, που αρνήθηκε να τον αφήσει στο ίδρυμα παρά τις προτροπές των γιατρών,  που αποφάσισε να κρατήσει κοντά της το παιδί της και δεν το αποχωρίστηκε ποτέ. Που έγινε εκτός από μαμά, δασκάλα και φίλη του.

Διαβάστε:  «Ο μπαμπάς μου έχει σύνδρομο Down και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος!»

Σήμερα στα 19 του χρόνια, ο Αλέξανδρος έχει βρει τον έρωτα, έχει κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του και απολαμβάνει μια γεμάτη ζωή.

Ζωγραφίζει με πάθος και ασχολείται με διάφορα αθλήματα. Βρήκε τον τρόπο και διεκδίκησε όλα αυτά που η κοινωνία επιχείρησε να του στερήσει επειδή δεν μπορούσε να τον δεχτεί. Δίνει ένα μεγάλο μάθημα ζωής και του αξίζουν χίλια μπράβο.

Το ανελέητο bullying που βίωσε ο Αλέξανδρος και συγκλονιστικά λόγια της μητέρας του όμως είναι γροθιά στο στομάχι και πρέπει να μας προβληματίσουν όλους.

https://www.facebook.com/protienimerosi/videos/346398142780879/

Πηγή
limassol.cyprustimes.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button