Επικαιρότητα

Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα: Ο πρώτος γάμος μετά τη φωτιά στο Μάτι -Η νύφη μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο

Γάμος τελέστηκε την Κυριακή στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, πλάι στο Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα που κάηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη φωτιά στο Μάτι Αττικής.

«Μέσα από τις στάχτες του προηγούμενου έτους, γεννιέται μια καινούρια ελπιδοφόρα ζωή» είναι οι σκέψεις της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκει ο ναός, με αφορμή τον γάμο της Κυριακής. Σύμφωνα με τη Μητρόπολη, η Ολγα, η νεαρή κοπέλα που αποφάσισε να παντρευτεί στην εκκλησία του Λυρείου στις 23 Ιουνίου, είναι ένα από τα δεκάδες παιδιά που μεγάλωσαν στο παιδικό ίδρυμα το οποίο κάηκε από τη φωτιά του περσινού καλοκαιριού στο Μάτι Αττικής.

Στο μυστήριο του γάμου, ως μητέρα της νύφης, παρευρέθη και η καθηγουμένη του Ιδρύματος, μοναχή Μαρία, μια εκ των μοναχών της Κοινοβιακής Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος που λειτουργούν το ορφανοτροφείο όλα αυτά τα χρόνια.

Η μοναχή Μαρία παρέδωσε την Ολγα, η οποία μεγάλωσε στο Ίδρυμα στον σύζυγό της με την ευχή η νέα ζωή που ξεκινούν να είναι πλημμυρισμένη από το Φως και τη Χάρη του Τριαδικού Θεού και το οικοδόμημα της οικογένειάς τους να είναι χτισμένο και στερεωμένο «ἐν ἀγάπη τελεία, εἰρηνική, καὶ βοήθεια».

Τον γάμο τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από ιερείς της περιοχής και άλλους που διατηρούν σχέση με το Μοναστήρι και τα παιδιά.

ο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1967 από λίγες Μοναχές, με δωρεά του αείμνηστου καπετάνιου του Εμπορικού Ναυτικού Μάρκου Λύρα. Βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης (Μάτι), πάνω από τον παλαιό οικισμό του Νέου Βουτζά, σε έκταση που παραχωρήθηκε από την Ιερά Μονή Πεντέλης και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών, που στερούνται γονέων, είτε γιατί αυτοί δεν βρίσκονται στη ζωή, είτε γιατί έχουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Το Ιδρυμα προστατεύει τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωση, την πλήρη επιμόρφωση και την οικογενειακή αποκατάστασή τους.

Τον Ιούλιο του 1995, μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε μέσα σε τρεις εφιαλτικές ημέρες σχεδόν το σύνολο των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος. Τότε, πλήθος κόσμου κινητοποιήθηκε για την ανοικοδόμηση των κτιρίων του Ιδρύματος και τη διασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών αυτών.

Δυστυχώς, η απειλή της φωτιάς εμφανίστηκε και πάλι στην περσινή πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής που μεταξύ όλων των άλλων καταστροφών, έκαψε ξανά και το Λύρειο Ιδρυμα. Οι δωρεές και η πρόθεση εταιρειών και ιδιωτών να συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση συγκινητική.

Ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπους βρέθηκε τον περασμένο Αύγουστο στα συντρίμμια του Λυρείου Ιδρύματος, συνομίλησε με τον Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλου και με την Ηγουμένη και τις μοναχές και περιηγήθηκε στους κατεστραμμένους χώρους. Ο κύριος Παυλόπουλος υποσχέθηκε να συμβάλει στην ανοικοδόμηση του κτιρίου.

Τα Παιδικά Χωριά SOS από την άλλη ανταποκρινόμενα σε πρόσκληση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου υπέγραψαν τον περασμένο Δεκέμβριο, Μνημόνιο Συνεργασίας με το Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα με σκοπό την εκπαίδευση, ψυχολογική υποστήριξη και την εν γένει φροντίδα των 14 ανηλίκων παιδιών και εφήβων που ζούσαν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button