Επικαιρότητα

Λαμία: Θράσος – Εκμεταλλεύονται τους ανάπηρους για να πουλήσουν κουπόνια

Ζούμε στην εποχή που η παραβατικότητα τείνει να γίνει καθεστώς. Ένα ακόμη παράδειγμα της ηθικής παρακμής και του εμπορίου της ανθρώπινης ευαισθησίας, έρχεται να προστεθεί με την καταγγελία του προέδρου του συλλόγου παραπληγικών Δημήτρη Καλαμάτα.

Άγνωστοι επιτήδειοι, επισκέπτονται καταστήματα στη Λαμία αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, χρησιμοποιούν το όνομά του και το όνομα του συλλόγου και ζητούν από τους εμπόρους να ενισχύσουν την προσπάθεια τους αγοράζοντας κουπόνια που στοιχίζουν 10 ευρώ έκαστο. Σε κάποια περιστατικά που καταγράφηκαν , για να γίνουν πιο πιστευτοί ζήτησαν και καπάκια, για να τα μεταφέρουν στους κάδους όπου τα συγκεντρώνει ο σύλλογος για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων. Αφήνουν μάλιστα και μια απόδειξη που δεν έχει καμία νομιμότητα, για τα 10ευρα που πληρώνουν όσοι προθυμοποιούνται να ενισχύσουν τους παραπληγικούς.

“Ο σύλλογος μας και εγώ προσωπικά δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό. Όλες οι δράσεις μας ανακοινώνονται στα ΜΜΕ και στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν πουλάμε κουπόνια. Μην τσιμπάτε. Πρόκειται για επιτήδειους που ποντάρουν στο συναίσθημα των συνανθρώπων μας για να μαζεύουν εύκολο χρήμα” δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου παραπληγικών Δημήτρης Καλαμάτας, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής μας να είναι προσεκτικοί, να μην αγοράζουν κουπόνια-μαϊμού και να ενημερώνουν το σύλλογο και τις αρχές αν τους επισκεφθούν τέτοια άτομα.

Πηγή
lamianow.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button