Επικαιρότητα

Λαμία: Λίγο πριν πεθάνει, μια 42χρονη μητέρα ζήτησε να δωρίσουν τα όργανά της – Γέφυρα ζωής μετά το θάνατό της

Να δώσει ζωή σε άλλους ανθρώπους μετά το θάνατό της, ζήτησε μια 42χρονη η οποία είχε πει στη μητέρα της να φροντίσει για τη δωρεά οργάνων της.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ενημέρωσε την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας για την αποδοχή των μοσχευμάτων από την 42χρονη η οποία ήταν μητέρα ενός μικρού παιδιού.

Από τη στιγμή που οι γιατροί της ΜΕΘ ανακοίνωσαν στους γονείς ότι η κόρη τους είναι κλινικά νεκρή, η μητέρα της ζήτησε αμέσως να υπογράψει για τη δωρεά των οργάνων και να κάνει πραγματικότητα την τελευταία επιθυμία του παιδιού της.

Οι γονείς της 42χρονης έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στην ομάδα της ΜΕΘ Λαμίας των εντατικολόγων – συντονιστών μεταμοσχεύσεων Μαρίας Ψωμά, Χρήστου Γεωργιάδη και Αθανασίας Τσιρογιάννη, που ξεκίνησαν αμέσως μαζί με τη νοσηλευτική τους ομάδα, τις διαδικασίες σε συνεννόηση με τον ΕΟΜ.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά τη σχετική διαδικασία για την συγκατάθεση, στήθηκε «γέφυρα ζωής» με χειρουργούς να ταξιδεύουν από το νοσοκομείο Λαϊκό στην Αθήνα, στη Λαμία για να λάβουν τα όργανά της.

Από την 42χρονη θα δοθούν σε συμβατούς δότες, οι δύο νεφροί και το ήπαρ.

Πηγή
https://www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button